nedeľa 31. januára 2016

Zozimievanie 2016



Pre dnešný deň tu máme zasa jeden z výsostne aktuálnych článkov. Zozimilo sa nám teda už pekných pár týždňov dozadu, ale k bližšiemu pohľadu na moju momentálnu zimnú verziu pleťovej a telovej starostlivosti sme sa dostali až dnes. Keďže ale nie je /bohužiaľ/ všetkým /zimným/ dňom koniec, v dnešnom článku vám chcem ukázať, čím najradšej počas tejto zimy patlem moju telesnú schránku.



Začnime vecičkami, ktoré mi robia spoločnosť už pekných pár rôčkov, tento rok ale z nich nejako tisíckrát nadšená nie som a mám pocit, že mi už tak trochu nestačia a moja pleť sa ich trošku „prejedla“. 


O to viac ma to mrzí, že ide o moje srdcovky – biodermácke Hydrabio sérum a krém Atoderm Nutritive. Asi už potrebujem trošku pauzu a obmenu kozmetického arzenálu, k obom sa ale určite ešte vrátim.



Podobný prípad je aj argánový olej. Olejčekovanie pleti v zime milujem a slušne na ňom závisláčim, túto zimu si ale ja a argaňák tak nejak nevieme na seba zvyknúť. Je možné, že tento nemilý fakt je spôsobený len zmenou značky, ale prdí ma to slušne. Holt, bojujeme ďalej.
Pokračujeme už ale výsostne pozitívne. Perami.



Na fotke jednoznačne tie NAJ balzamy, ktoré v mraze a vetre spoľahlivo ochránia vaše papuľky. Obzvlášť teda Brambleberry Rose od ROSEBUD PERFUME a MedPlus od BLISTEX, ktoré považujem za top balzamy na pery ever. Síce kelímkové a teda trochu nepraktické, ale furt TOP.



Extra porciu starostlivosti si v zime vyžadujú moje paprčky, ktoré teda tento rok tiež nejako štrajkujú. Okrem krémovania rúk – nič príjemnejšie ako bambucký od L´OCCITANE a nič účinnejšie ako koncentrát od BALEA som túto zimu zatiaľ nenašla – sa snažím moje labky hýčkať aj maskou na ruky od ZIAJA. Tejto fešande som sa na blogu ešte nevenovala, ale to len vďaka tomu, že som na jej skúšanie tak nejak pozabudla a osvietenie došlo až v momente, keď som sa vďaka páleniu rúk prepracovala k nie príliš vyberanému slovníku. Takže moje paprčky sa pomaly ale isto zlepšujú a snáď sa mi podarí podeliť s mojimi dojmami v samostatnom poste.


Posledný rok som sa namotala na používanie rôznych olejčekoidno-krémovikovitých záležitostí na suchú kožtičku v okolí nechtov, ktorá mňa osobne trápi teda poriadne. Túto zimu fičím /nie celkom dobrovoľne/ na zľahka silikónovom géliku od SALLY HANSEN, ktorý vonia po žuvačkách. Jeho prednosťou je praktický aplikátor vo forme štetčeka, vďaka ktorému hmotu nanesiete presne a môžete naďalej smelo mlátiť do klávesnice bez hrozby umastenia neželaných plôch.


Na zimu samozrejme uprednostňujem hutnejšie, výživnejšie očné krémy a asi ideál som našla v podobe slávneho petržlenového od Ziaje. Už chápem, prečo ho všetky blogerky milujú a v tomto prípade nerebelujem a so stiahnutým chvostom a sklopenými ušami sa pripájam aj ja k zvyšku blogerského mikrokozmu. Krémik je naozaj výživný, takže očné okolie dostatočne ochráni aj v prípade veľkých mrazov, nedráždi a ja som skrátka plne spokojná.



Celkom na záver zopár sprcháčikov. Túto zimu som k mojej telesnej schránke trochu macošská a nepotrebujem ju hýčkať ani krémovými sprcháčmi, ani extravýživnými maslami. Tak si ulietavam aspoň na tých vôňach. Túto zimu tak jednoznačne kraľuje /opäť/ kávové zrnko a sladučké jabĺčko od YVES ROCHER. Ak ste ešte nepričuchli, vrelo odporúčam – nebude cesty späť :).

Na čom fičíte túto zimu vy? ;)

- claire -

16 komentárov:

  1. Po tom koncentráte na ruky Balea pokukujem, ale nakoniec som si kúpila osvedčený krém a masku na ruky 2 v 1 od Balei. Aspoň som ostala verná značke. Bioderma Hydrabio sérum som skúšala v malej vzorke a bola som veľmi milo prekvapená, uvažujem aj o plnom balení a momentálne používam z radu Hydrabio ľahký hydratačný krém Legere, ktorý je veľmi dobrý ako podklad pod make-up.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sérum určite odporúčam, ak si doteraz žiadne nepoužívala, budeš milo prekvapená ;)... aspoň myslím :D
      Legere je fajn, ale pre mňa skôr na leto...

      Odstrániť
  2. Zimu si neviem predstaviť bez minimálne 15 produktov, ale prvý ktorý ma napadol je Carmex balzam na pery. Inak ten Brambleberry Rose má krásny obal. Kika - Blog for smile

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Má! :D
      Jeden Carmex mám doma už pomaly 2 roky, ešte som sa k nemu nedopracovala :D

      Odstrániť
  3. Jabĺčko YR mi včera došlo :( našťastie, v utorok sa idem školiť do BA, takže hneď nabehnem do obchodu a snáááď ešte budú mať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ha a já se k tomu jablíčkovému sprchovému gelu ještě nedostala a protože už díky tomu počasí trochu čichám jaro, tak mi myslím zbyde až na příští Vánoce:-D Ale kávový sprcháč od YR mám ráda, tu vůni já můžu:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, neviem či to u mňa nebude taky tak :D
      Káva je božskááááá, mňam.

      Odstrániť
  5. Zaujal mě ten gel na kůžičky kolem nehtů, podívám se po něm :)
    HAUTE BASICS urban decay giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je fajn, ale viac mi vyhovoval podobný od L´Occitane, ten bol taký olejovejší...

      Odstrániť
  6. Skvelý článok! Z týchto výrobkov som vyskúšala len kávový Yves Rocher a veľká škoda, že tak nevonia aj po sprchovaní! Inak by som rada vyskúšala očný krém Ziaja, takže po tom asi niekedy siahnem :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si zrovna včera uvedomila, keď som sa asi tak po 3 hodinách od sprchy spotila pri cvičení, že ho cítim! :D Ale fakt by ho kľudne mohlo cítiť aj viac :)

      Odstrániť
  7. Blistex je fajn, za mna rozhodne spokojnost a ak sa mi podari este aj dost pit, tak mam konecne vcelku ok pery ...:-).
    Ziaja maslo je skvostne, este keby som sa tak donutila pravidelne kremovat-osobne som v tomto neuveritelny lenivec. Tajne som dufala,ze budu fungovat tie "kremy"do sprchy ale na mna susienku su prislabe. Petrzlenovy ocny krem sice "dochadza" a uz mam dokonca kupeny dalsi, aj ked som povodne nemala v plane kupovat dalsi ale nakoniec....akosi sa mi nic ine v tescu nepacilo. Zato som si predvcerom kupila All about eyes od Clinique, tak som zvedava, ci je tak dobry ako slubuju.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Krémy do sprchy ani na mňa príliš nefungujú, skôr len tak pre lepší pocit ;)

      Odstrániť
  8. Brambleberry Rose milujem už dávno a z tejto značky je to moje naj.
    Z Yves Rocher som ešte nikdy nič nemala, ale nakoľko k tejto značke neinklinujem, je mi to vcelku jedno :))).
    Musím pri najbližšom nákupe v DM skúsiť aj tento krém na ruky, keď už si tak spokojná ):

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na tých koncentrátoch na ruky mi vadí práve tá konzistencia, ktorá "nechladí" ako klasické krémy. Ale tento od Baley to nerobí :)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...