pondelok 11. apríla 2016

Bambucké maslo



Keď mi v mailovej schránke pristála ponuka na otestovanie origoš bambuckého masla od sheabutter.sk, moje nadšenie nepoznalo konca. Ako som sa už svojho času posťažovala – ja fuckt netuším, ako k tomu mohlo dôjsť – ale žiadne bambucké maslo som ešte na svoju telesnú schránku nemazala.
Mne je jasné, že asi budete čakať dnes odo mňa serióznu recenziu, ale úprimne – neviem, či jej claire clairmont bude schopná.

sheabutter


Že prečo? ACH. To bambucké maslo, to je vám TAK SKVELÁ vec, že by som tu najradšej prechrochtala blahom aspoň osemdesiatšesťapol riadka. Taká je realita.
Keďže ale predpokladám, že tu chcete čítať aj niečo zmysluplnejšie než len nejaké chrochtance, no tak sa pre tentokrát kvôli vám premôžem.

sheabutter
Sheabutter - nerafinované bambucké maslo

Účinky bambuckého masla sú asi všeobecne známe, neuškodí ale, aby sme si sem šupli malý sumár. Bambucké maslo môžete používať na mazanie celej telesnej schránky, ktorú zhydratuje, vyživí, ochráni pred slnečným žiarením a tiež „po“, ak ste to so slnením trošku prehnali, upokojí pokožku podráždenú ekzémami, akné alebo aj drobné poranenia, môžete sa ním odlíčiť či vyživiť vašu korunu krásy, ochráni vás pred mrazom, vetrom alebo aj striami.
No a okrem tohto všetkého ho môžete aj zjesť :).
Toľko oficiálne.
Maslo od sheabutter.sk je nerafinované, bez prímesí chemických a konzervačných látok, samozrejme neparfumované a nebielené, kvalitatívna trieda A. Teda, povedzme si to rovno, kvalitka najsamvyššia.
Čo maslo obsahuje?

sheabutter_ingredients
Sheabutter - nerafinované bambucké maslo - zloženie


Teraz omrknime balenie nášho fešiho. Maslo je natlačené /Doslova a bez pardónu! Až po vrch./ v jednoduchom bielom kelímku o obsahu 100 ml, spolu s malým pokec-letáčikom,  ktorý je pripevnený k obalu efektným motúzikom. 

sheabutter
Sheabutter - nerafinované bambucké maslo - leták


Neviem ako vy, ale ja motúziky, špagátiky a šnúročky  milujem a aj keď balenie darčekov vždy odfláknem, na kozmetike ma toto všetko neskutočne baví. Takže za tento milušký detailík palec hore!
Konzistenciou maslo pripomína extrémne hutnú, našľahanú penu.

sheabutter
Sheabutter - nerafinované bambucké maslo - konzistencia


Pred aplikáciou sa odporúča malé množstvo masielka nahriať v rukách /začne sa takmer okamžite topiť, ale zas nie tak, aby vám tieklo dole po lakťoch!/ a následne mazať.
Samotný proces mazania je vcelku náročný, pretože hmotu po tele „rozmažete“ len s istou dávkou námahy. Omasielkované dlane si preto na telo najskôr prikladám a pokusy o rozotretie nasledujú až potom. Aby vám bolo jasné, nerafinované bambucké maslo nie je žiadny telový krém, narvaný silikónmi, ktorý po koži kĺže jedna radosť. Preto je tá aplikácia trošku náročnejšia, než obvykle, výsledok ale garantujem.
Lebo čo? Lebo ten je skrátka úplne, ale že úúúplne famózny! Vaša pokožka ihneď po namazaní ostane krásne vyživená a zhydratovaná, ale pritom furt nemáte pocit mastnoty! Taký ten extrémny myslím, keď musíte ešte hodinu po aplikácii stáť bez pohnutia a čakať, kým sa najväčšia mastnota vstrebe, aby ste sa mohli navliecť aspoň do županu. Priam na neuverenie, že jo, taká je ale realita.

sheabutter
Sheabutter - nerafinované bambucké maslo

A čo je najlepšie, efekt trvááá! Čiže ak sa namažete večer, vláčnu pokožku máte ešte ráno.
Ja bambucké maslo používam nielen na mazanie telesnej schránky, ale aj tváre a ten efekt je skrátka úžasný. Mám takú úchylku, že ráno po prebudení okamžite začnem ošahávať vlastný ksicht a skúmam účinky nočného mazadla. Beautyblogerka, no... J. A môj pocit z nočnej bambuckomaslovej kúry? Skrátka paráda.
Jedinú nevýhodu vidím v údajne typickej dymovo-orieškovej vôni, ktorá nie každému nosu musí nutne vyhovovať. Keďže ale mne, starej parfumovej fajnšmekerke, v podstate vôbec neprekáža, predpokladám, že tolerovať ju bude väčšina z vás. Hlavne účinok presvedčí, že.
Jo a ešte jedna vec – vďaka prirodzeným vlastnostiam masielko stačí spotrebovať do roka! Samozrejme za predpokladu, že doň nebudete behať upatlanými rukami, to je fuj a prísne zakázané u akejkoľvek kozmetiky, nielen tej prírodnej, že.

sheabutter
Sheabutter - nerafinované bambucké maslo


Bambucké maslo zoženiete v tomto e-shope za celkom rozumnú cenu /vzhľadom k výdrži celého balenia!/ a čo je najsamlepšie, poštovné je zadara!!!
Ja sa teda neskutočne vytešujem, že som túto vecičku mohla konečne vyskúšať a garantujem vám, že to nie je jej posledné balenie v mojom kozmetickom arzenále. Vrelo odporúčam!

hodnotenie: 10/10

Máte už skúsenosť s nerafinovaným bambuckým maslom?

- claire -

7 komentárov:

  1. Musí byť naozaj skvelé :) Výrobky ktoré ho obsahujú mám veľmi rada :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mne tá vôňa príde skôr ako hrozienková :) a ja som si z neho namiešala odličovač očí :P :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hrozienková? :D
      Ja som si na odlíčenie netrúfla zatiaľ, ale je možné, že ešte vyskúšam ;)

      Odstrániť
  3. Konkretne tuto znacku som neskusala a pri mojich skusenostiach asi ani nevyskusam a zostanem pri Nivei, ktoru mam osvedcenu, ze mi nerobi zle a pokozku mam prenadhernu !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, Ty radšej s telovými mazadlami pokusy nerob ;D...
      A skúšala si už takéto ČISTÉ bambucké maslo, či len niečo, čo ho obsahovalo?

      Odstrániť
  4. Konkretne tuto znacku som neskusala a pri mojich skusenostiach asi ani nevyskusam a zostanem pri Nivei, ktoru mam osvedcenu, ze mi nerobi zle a pokozku mam prenadhernu !

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...