streda 21. septembra 2016

Padlo za vlasť v auguste



Jeseň sa nám nezadržateľne blíži a cc nestihla spichnúť ani prehľad augustových spotrebovancov, to súúú mi veci... Ako isto viete, resty plním síce nerada, ale o to poctivejšie, takže bez zbytočných obkecávačiek poďme omrknúť, čo všetko u mňa padlo za vlasť v posledný letný mesiac. A hádam pri tom aj slzu uroním.

spotrebovana_kozmetika_august_2016


Úroda spotrebovancov bola v auguste celkom slušná a ja hneď začnem vecičkami, po ktorých mi bude srdce pišťať najviac. Pekne po poradí.

spotrebovana_kozmetika_august_2016


Peeling na ruky od L´Occitane je tak božia vec, že mám tendenciu kupovať ju do nemoty, aj keď toto balenie bolo len to prvé a tak skoro sa k ďalšiemu zrejme vracať nebudem. Vecička je celkom dosť drahá, ale verte, že ten účinok za tú cenu stojí!

spotrebovana_kozmetika_august_2016


Ďalšia vecička, po ktorej prudko zaplačem, je hydratačné sérum pre citlivú pleť od Nuxe. Nedávno som vám ho vychválila a moje láska k nemu až do spotrebovania balenia len rástla a rástla. Jedinú nevýhodu vidím v spotrebe – obsah 30 ml som spotrebovala rýchlosťou blesku, ale tiež som presvedčená o tom, že sa u mňa doma poohrieva ešte zopárkrát.
Ďalším obľúbencom je riasenka Lash Sensational od Maybelline. Po tej ale nezaplačem, pretože už sa u mňa doma vyhrieva ďalší kúsok – aktuálne je táto vecička tým NAJ, čo som na svoje riasy v poslednej dobe patlala, takže zatiaľ jej ostávam prudko verná a vyskúšať niečo nové ma len tak niekto nepresvedčí.

spotrebovana_kozmetika_august_2016


Veľmi milo prekvapilo aj mlieko po opaľovaní od Pupy. Okrem toho, že krásne voňalo, tak aj účinok bol božský a je to jednoznačne najlepšia a najpríjemnejšia vec po opaľovaní, akú som toto leto vyskúšala.

spotrebovana_kozmetika_august_2016


K spotrebovaným lakom na nechty, ktoré vidíte na fotke, mám trošku schizofrenický vzťah. Priesvitný od Avonu je môj absolútny must-have a kupujem do nemoty. Oranžová neónka od Orly je ale objektívne hádam najhorší /a najdrahší/ lak, aký som kedy skúšala, vďaka odtieňu ho ale mám už v druhom balení a len tak s ním skoncovať nemienim.

spotrebovana_kozmetika_august_2016

K cestovnej verzii Hydrabio séra od Biodermy sa asi veľmi vyjadrovať nemusím. Aj keď mám posledné mesiace pocit, že moja pleť je ho už tak trošku objedená, určite ho každému môžem len odporučiť.
Spokojná som bola aj s nočným hydratačným krémom proti vráskam od Ziaje. Za mňa veeeľmi príjemná vecička a ak chcete dobrý nočný krém za pár drobných, tiež nemôžem inak, len odporučiť.
Minulý mesiac padli aj 3 krémy na ruky. Fialkový od Baley, mojito od Manufaktury a sladučká medová mini-verzia od The Body Shop. Všetky tri môžem vrelo odporučiť a sama sa k nim aj opakovane vraciam – nie sú to síce najvýživnejšie bomby /najmä teda fialka nie!/, ale krásne voňajú, sú na rukách príjemné a hydratujú.

spotrebovana_kozmetika_august_2016


Aj keď väčšinou sa uspokojím s pánskymi penami/gélmi na holenie, pre tentokrát som urobila výnimku a skúsila dámsky s aloe pre citlivú pokožku, od značky Cien. Konzistencia je trošku zvláštna, pomerne riedka a tiež by som očakávala, že holenie žiletkou bude s ňou lepšie, než je, ale základom u mňa je, že po holení nevyzerám ako adolescent v najlepších rokoch ťažkej puberty a počet zapálených vyrážok kade-tade je minimalizovaný.
A čo je super, gélik krááásne voňal – po aloe! A to mám rada :).
Sprcháče padli v auguste za vlasť prekvapivo len dva. Oba krásne voňali a pokojne by som sa k nim kedykoľvek vrátila. Ten od EZO voňal prenádherne a prirodzene po mandarínke a mám tendenciu vyskúšať aj iné, prírodne sa tváriace verzie. Nechce sa mi pátrať po tom, kde také zoženiete, ale ja som ten svoj kúpila u nás v kníhkupectve Libri, prosímpekne.
A pomaly sa blížime ku koncu, teda k veciam, s ktorými som bola najmenej spokojná a odporúčať ich príliš nemôžem. Balzamorúž od Oriflame mám síce už asi v treťom kuse, ale realita je taká, že ten účinok je fakt hrozný a kebyže ho mám používať len ako balzam na pery, tak letí z okna asi po prvom použití. Čo mi ale vyhovuje, to je jeho prirodzený, ružovo-hnedý nude odtieň, ktorým zvládnem papuľku narúžovať aj naslepo ľavou paprčou počas jazdy na bajku.

spotrebovana_kozmetika_august_2016


Celkom nakoniec tu máme micku od Baley. Na ten slávny okamih, keď ju Balea uviedla na trh /lebo megabalenie micky za 3 éčka aj niečo, to je VEC!/, som sa tešila ako kôň. Bohužiaľ, jediné, k čomu som sa dopracovala, to bolo akurát presušenie pleti a návrat ekzému. Paradoxne mi problémy spôsobila práve verzia, určená na suchú pleť a tú na pleť normálnu až zmiešanú som zlikvidovala bez akýchkoľvek problémov.
Ku koncu som preto micelárku používala už len na odličovanie očí /kde to, len tak medzi nami, tiež nebola žiadna sláva!/ a úprimne som rada, že som sa jej konečne zbavila.
Amen.

Máte s niečím aj vy skúsenosť? A tešíte sa na jeseň alebo by ste radšej pristali ako ja, keby po lete nasledovala jar?

- cc -

13 komentárov:

  1. Super článek, nechápu, jak můžeš spotřebovat tolik produktů :D
    Beauty by K. - na blogu najdeš soutěž :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odpoveď je jednoduchá :D Skoro nič teraz nekupujem, tak míňam staré zásoby! :D

      Odstrániť
  2. Na podzim se netěším, nemám ho ráda. Spotřebovala jsi toho dost, Baleácký krém na ruce krásně voní, ale micelárka byla fuj tajbl, tu už nikdy nekoupím. A ještě řasenka od Maybelline, to je moje srdeční záležitost:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zjistila jsem, že mám tik. Jakmile ve výpisu nových článků objevím na obrázku cokoli od L'Occitane, automaticky recenzi otevírám a čtu :-D
    Zajímavý přehled! A docela mi padlo do oka to hydratační sérum od Nuxe :-)
    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. joooo, L´Occitane a ich obaly ;D... Ale objektívne, peeling od L´Occitane musíš skúsiť a to sérum Nuxe vlastne tiež :) za mňa viac než plná spokojnosť...

      Odstrániť
  4. O tých Orly lakoch by som to nepovedala, neskúšala som ich síce, ale spomínajú sa na blogoch často. Ja mám rada laky od Rimmel alebo klasiku Essence.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podľa mňa fakt najhoršie laky... aj tie od Essence sú lepšie.

      Odstrániť
  5. Pár krásnych kúskov, ako vidím spotrebovávaš toho dosť.
    Ja som minule dostala k NUXE krabičke aj pár kúskov z Nuxe v plnom balení v Benu lekárni, až som sa čudovala akí boli ku mne štedrí /nuž, krabička stála 49,9 €/ a bolo tam aj Tebou spotrebovaná vecička z Nuxe, tak uvidím kedy sa do nej pustím.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jo niečo som postrehla na FB, no dala by som si povedať aj ja ;)
      To sérum je fakt skvelé, najradšej by som ho používala furt.

      Odstrániť
    2. Tá cena za NUXE box nie je malá, ale je tam dosť veľa veľkých produktov a budem mať v októbri narodeniny :).
      Ja som teraz začala som sérom od Collistar (také čierne), tak uvidím aké zázraky to urobí :)))).

      Odstrániť
    3. No tak potom mi poreferuj, ako si spokojná ;) aj s Nuxe, aj s Collistar.
      Ja som momentálne trošku vyhorená, čo sa kozmetiky týka :D asi sa k tomu dopracuje každá beautyblogerka časom, no verím, že to čoskoro prejde a začnem nakupovať vo veľkom zasa :D

      Odstrániť
  6. Padlo za vlast je už jen samo o sobě skvělým začátkem článku :) Ohledně těch holicích pěn to mám stejně, taky se spokojím s těmi pánskými, ale teď v létě už je to holení tak otravné. že někdy přemýšlím nad tím, zda bych neudělala lépe absolvováním tohto zákroku :) Nakonec ale vždycky nějakým zvláštním způsobem skončím po pár minutách rozčilování u toho, že mě to holení vlastně strašně baví a nedokážu si bez něj už to léto představit :)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...