streda 15. februára 2017

Nočné sérum od Baley, čo mi bol čert dlžen



Ach jaj, kedy sa ja už poučím... Toto nie je otázka, to je len taký malý povzdych hneď na úvod – viem totiž, že takto položená otázka by odpoveď nemala. Jednoznačne. V oblasti skúšania novej kozmetiky som totiž občas mierne nepoučiteľná a stačí vidieť nejakú novinku v zaujímavom obale, sľubujúcu ešte zaujímavejší účinok... Ako napr. novinkové nočné sérum od Baley s peelingovým efektom.

BALEA_beauty_effect_nachtserum


No tak hneď sa musím opraviť – ten obal je pre tentokrát a celkom netradične na Baleu naozaj ohavný. Tmavomodrá na kozmetike mi odjakživa evokuje pánsky sortiment na holenie, potažmo po holení a ak ma má niečo na kúpu kozmetiky vizuálne nalákať, určite to nebude toto.

BALEA_beauty_effect_nachtserum


Sérum, ako už názov hovorí, sa má používať výlučne na noc a počas nočného pôsobenia v režime „spánok“ sa má zloženie s obsahom kyseliny glykolovej a hyalurónovej postarať vďaka mikro-peelingovému efektu o omladenie, hydratáciu a celkový nový dych pleti.
No, tak odkiaľ by sme začali... Asi zložením a konzistenciou.

BALEA_beauty_effect_nachtserum


Sérum je pomerne tekutej, gélovitej konzistencie, takže so vstrebaním problém nie je. Na tvári vás môže trošku lepiť, ale tento problém zažehnáte po pár minútach nanesením nočného krému – toto by som ozaj za problém nepovažovala.
Väčším problémom je pre mňa ten alkohol, ktorý je v zložení hneď na druhom mieste a ja mám pocit, že keď toto sérum večer nanesiem na pleť, tak nafúkam ešte ráno. Čo je ale horšie než fakt, že to sérum normálne smrdí po chľaste, to je efekt, ktorý možno aj vďaka tomuto nemilému faktu vykúzli na mojej tvári. 

BALEA_beauty_effect_nachtserum_ingredients


Moja pleť je dosť citlivá a akékoľvek agresívnejšie prípravky na sebe neznesie dlhšie než týždeň – okamžite začne výstražne dvíhať všetkých 10 varovných prstov /keby nejaké mala/ a po tvári sa mi to červená jedna radosť. Okrem toho, pleť mi začne poriadne ťahať nielen priamo po aplikácii nevyhovujúceho prípravku, ale permanentne - a viem, že ak okamžite neprestanem mučiť svoj ksicht, pohroma je na dosah.
No a presne tieto pocity mám aj z tohto baleáckeho séra, bohužiaľ.

BALEA_beauty_effect_nachtserum


No a tak mám tendenciu vyhlásiť embargo na testovanie akýchkoľvek blbostí na mojej tvári a pustiť na ňu len značky, ktoré mám už rokmi overené a odskúšané práve na tvári. Takže uvidíme, do kedy mi moje predsavzatie vydrží :D.
Na záver ešte malé upozornenie: Ak sa predsa len aj po dočítaní týchto riadkov rozhodnete, že chcete do tohto séra ísť /niekomu s menej citlivou, potažmo mastnejšou pleťou vyhovovať môže/, nezabudnite počas dňa po naozaj poriadnom vyčistení pleti /kľudne aj micinou - odporúčanie múdrejšieho a skúsenejšieho!/ používať krémy s ochranným faktorom. Sérum totiž robí pleť citlivejšou na slnečné žiarenie a prípadné pigmentové škvrny a iné neduhy, to asi nie je žiadaný efekt žiadneho séra :).
Tentokrát bez hodnotenia, pridám už len cenu. V Déemke zoženiete za cécéá 5 éčok, čo je cena na sérum naozaj fajn, aj keď je vám asi jasné, že v mojom prípade je veľa aj to... :D

Skúšali ste toto sérum? Ktorá vecička vám na tvári naposledy vyrobila nejakú neplechu? :)

- cc -

8 komentárov:

  1. Ďakujem za zmienku o mne. :-) Či som múdra, neviem. Tiež občas šliapnem vedľa. Mne naposledy neplechu spravil krém s konopným olejom. Mám suché čelo a na ňom priechodné póry, no ako som dala krém, do rána boli nepriechodné a objavili sa vyrážky. A rovnaký problém mám s kokosovým olejom. Raz som sa nechtiac dotkla očného kútika rukou, ktorou som predtým pracovala s olejom. Ráno som nemohla otvoriť oko, taká veľká hrča tam vznikla. Ani ja už preto neexperimentujem. Pozriem zloženie a keď som si nie istá, alebo sa zloženie neuvádza, jednoducho nekúpim.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rado sa stalo :). V každom prípade ohľadom zloženia kozmetiky múdra si, o tom si snáááď nikto nedovolí zapochybovať a ak áno, dám mu do držky :D.
      Dobre robíš, príliš veľké experimenty sa občas nevyplácajú...

      Odstrániť
  2. Nie, neskúšala. A ani nebudem nič z Baley na pleť. Mne celkovo táto značka na pleti robila šarapatu, tak som ju prestala vnímať.
    A v podstate nič mi nerobí neplechu, iba ja sama so svojim zdravotným stavom. Kozmetika celkovo vynikajúca, našla som si čo mi robí dobre a v poslednom čase som zlé pokusy ani nemala.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No toto už je ten údel nás, beautyblogeriek... Ale sľubujem, že s tvárou už budem opatrná :D

      Odstrániť
  3. I mě kolikrát nalákají milé kecy na obale a občas sáhnu i po novince, kterou bych jinak přehlédla jak širé rodné lány. Proto se většinou vyhýbám nakupování, když mám náladu pod psa - vyzkoušeno, že v tu dobu kupuju nejvíc ptákovin :-D
    Co se toho alkoholu ve složení týče - nevěřila bych, že je to možné, ale zkoušela jsem sérum od Neobio (které v sobě alkohol taky mělo) a světe div se, vyhovovalo mi. Stejně jako jejich maska (která mě v první chvíli taky omráčila závanem chlastu). A to jsem si myslela, že alkohol v kosmetice a já kamarádi nikdy být nemůžeme. Od Balea jsem toho zatím moc nezkoušela. Ale chodím občas nakukovat na limitky sprchových gelů - ten člověk, který u nich vymýšlí vůně má neuvěřitelnou fantazii :-D
    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D Tak to ano, baleácke sprcháče sú väčšinou stávka na istotu, o tom niet pochybností :) Vyhovuje mi tu veľa vecí z telovej kozmetiky, tá pleťová, no, tam je to už horšie...
      Za mňa alkohol radšej do pohárika než do kozmetiky :D ksicht mám poslednú dobu citlivejší čím ďalej, tým viac, tak sa už budem musieť experimentov na ňom fakt asi radšej vyhnúť...

      Odstrániť
  4. Minule som na toto sérum pozerala a možno aj šťastie, že som si ho nekúpila :D
    World of Nicol | Narodeninová GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...