piatok 23. júna 2017

Čo ma donútili kúpiť /a ja za to nemôžem!!!/


V dnešnom poste som sa rozhodla trošku rozkecať. Asi to nebude novinkou pre žiadnu z vás – blogosféru raz za čas prevalcujú produkty, ku ktorým sa skôr či neskôr dostanete aj vy, pretože usúdite, že ich skrátka chcete/potrebujete a že by mohli byť pre vás tým pravým orechovým. Keď už ich velebí 90 percent blogeriek, že...
No, podobné nákupy nie vždy bývajú trefou do čierneho. A tak som sa zamyslela nad tým, čo ma ostatné kolegyne blogerky/youtuberky „donútili“ kúpiť a s čím som bola /ne/spokojná ja :).

SAVEONBEAUTY_NYX_HD_finishing_puder



Začnime značkou NYX. Moje nadšenie pre túto značku ste si už možno všimli a rozhodne si z nej ešte nejaký ten kúsok ulovím. Jednou z prvých vecičiek, ktorý zakotvil v mojej kozmetickej zbierke, bol preslávený HD pleťový púder, ktorý velebí nejedna zahraničná blogerka. Nuž...
Všeobecné nadšenie z tohto produktu ja osobne teda naozaj nezdieľam. Transparentné fixačné púdre CC síce rada, ale asi do budúcna uprednostím radšej iné značky. NYX HD púder je na môj vkus trošku nahrubo namletý, pri aplikácii na štetec sa musím púdru len letmo dotknúť, pretože inak odletuje obsah v celkom slušných kúskoch a následne 99 percent obsahu zo štetca oklepem. Okrem toho, jeho efekt mi teda ani omylom nepríde nejaký ohurujúci, že jo.
NYXom pokračujeme. 

SAVEONBEAUTY_NYX_prismatic_ocny_tien_mermaid


Kultový očný tieň Mermaid je síce naozaj prekrásny, kvalitou ale až tak neohúril. Jeho slabinou je trvácnosť – aj s viacerými druhmi podkladových báz sa po viac než 8 hodinách na viečku zlieva a najmä – BLEDNE. Ale že celkom dosť. Takže toto moje nadšenie z odtieňa trošičku kazí. Nicméééně, tá farba je naozaj kultová :).
Pokračujme značkou CATRICE a jej Camouflage korektormi, ktoré pred nejakým tým časom zvalcovali blogosféru na poli korektorovania. 

SAVEONBEAUTY_CATRICE_liquid_camouflage_korektor

SAVEONBEAUTY_CATRICE_camouflage_cream_korektor


Netvrdím, že ma kvality oboch korektorov až tak ohúrili, nemôžem ale ani povedať, že by boli vyslovene na prd. V každom prípade, ako nositeľka okuliarov som si v tomto prípade poradila len s kombináciou obidvoch korektorov, keďže tekutý sa mi odtláčal pod okuliarmi jedna radosť a tuhý zasa nebol ideálny na prekrývanie oblasti pod očami /čo ale, na druhú stranu, nebol ani ten tekutý!/.
Plynule prejdime na iný korektor – Radiance Reveal od BOURJOIS

SAVEONBEAUTY_BOURJOIS_radiance_reveal_korektor


Moje nadšenie z neho som vám ukázala len pomerne nedávno a musím povedať, že trvá stále. Jeho plusmi, okrem elegantného balenia a úžasnej vône, je fakt, že výborne kryje a pri aplikácii NORMÁLNEHO množstva sa takmer nezlieva do vrások! za mňa jeden naozaj skvelý korektor za dobrú cenu a za seba ho určite môžem odporučiť!
Pri frantíkoch ešte ostaňme. 

SAVEONBEAUTY_BOURJOIS_healthy_mix_makeup


Healthy Mix mejkap je kultom už nejaký ten piatok a aj keď som mu spočiatku až tak nepodľahla, moje zaľúbenie sa časom len stupňovalo – až prerástlo do trvalého vzťahu :). Vyhovovala mi nielen jeho krémová konzistencia a krásna vôňa, ale aj odtieň so žltým podtónom a priam fotošopácky efekt, ktorý na ksichtíku zanechal. O mojej nehynúcej láske k nemu svedčí aj fakt, že som si v rovnakom odtieni /52 Vanilla/ zaobstaral aj jeho inovovanú verziu a so svojimi dojmami z novinky sa s vami určite podelím.

SAVEONBEAUTY_REVLON_colorstay_mejkap

REVLON Colorstay mejkap, o ktorom som vám písala tu, sa tiež radí k mejkapom, ktoré vyskúšala snáď každá /nielen/ beautyblogerka. Moja verzia, určená pre suchú pleť, kvalitou rozhodne nesklamala, bohužiaľ, príliš nesadol odtieň. Mejkap má totiž dosť neutrálny podtón a na mne, žlťáskovi, spôsobuje mierne prasiatkový výraz. Takže už nejaký ten čas premýšľam, či ho niekomu posuniem alebo ho predsa len, za nejakých /nie dosť dobre predstaviteľných/ špeci podmienok, zužitkujem.

SAVEONBEAUTY_MAYBELLINE_lash_sensational_riasenka


Čo ale určite nikam posúvať nebudem, to je už priam ikonická riasenka z drogérky Lash Sensational od MAYBELLINE, ktorú mám doma v už asi milióntom balení. Aj z mojich pidi-rias dokáže vyrobiť vejáre a podľa mňa je to právom najlepšia bežne dostupná riasenka!

SAVEONBEAUTY_THE_BALM_mary_lou_rozjasnovac

 
Značka THE BALM patrí tak trošku medzi moje srdcovky. Ich retro obaly jednoducho milujem a keď sa spoja s rovnako úžasným účinkom... Presne to je prípad kultového rozjasňovača Mary Lou Manizer, ktorý bol mojím prvým fešáčikom od tejto značky a jeden z mála produktov dekoratívnej kozmetiky, v ktorom už deriem dno. Je to skrátka moja ďalšia celoživotná láska a nepoznám ženu, ktorá by ho vyskúšala a nemilovala!
Teraz zabrúsime trošku do high-endu.

SAVEONBEAUTY_URBAN_DECAY_naked2_paletka

Ktorá beautyblogerka nemá doma aspoň jednu „naked“ paletku od URBAN DECAY, vlastne ani nie je beautyblogerkou :). Moja voľba padla na Naked Dvojku, dovezenú priamo z USA /v tom čase sa ešte u nás bežne zohnať nedala/, ale moje prvé dojmy teda neboli ktovieako valné. Hoci časom som sa s touto paletkou celkom zžila, zas taká hitparáda to, podľa môjho skromného názoru, nie je a aj keď mám v pláne vyskúšať ešte nejakú tú paletku tejto značky, „nakedka“ to asi nebude.

SAVEONBEAUTY_NARS_korektor

Naopak, preslávený Radiant Creamy Concealer od NARS je niečo, čo asi potrebujete. Nalákala ma naň Rendy a musím uznať, že bol naozaj výborný. Bohužiaľ, v jeho neprospech hovorí cena /cécéá 30 éčok/ a keďže som už našla takmer ideálny korektor /viď zopár odstavcov vyššie/, tak neviem, či sa k nemu ešte niekedy vrátim.
Čo by to bol za prehľadový článok bez nejakého toho balzamu na pery a bez nejakej frfľačky :). Blogerkám sa podarilo nalákať ma, ak si dobre pamätám, na 3 značky balzamov na pery.

SAVEONBEAUTY_ROSEBUD_balzam_na_pery


Prvou sú preslávené ROSEBUD balzamy v kovových ňuňu krabičkách, ktoré som si zamilovala na prvý pohľad, oňuch aj dotyk a nekonečne ich milujem dodnes. Ich účinok je pre mňa stávkou na istotu, stačí len nájsť tú „svoju“ vysnívanú vôňu a zaručene budete sršať spokojnosťou. V rezerve ma čakajú ešte zo dva-tri :).

SAVEONBEAUTY_EOS_balzam_na_pery

Podobne je to aj s kultovými vajíčkami EOS. Teda s tou REZERVOU myslím :). Ich účinok totiž zas taký ohromujúci nie je – naopak, podľa mňa je v podstate priemerný a stačí len na „také to bežné mazanie“, ako sa občas blogerky rady vyjadrujú /akurát že ja neviem, AKÉ to je! :D/.
No a celkom nakoniec Babylips balzamy od MAYBELLINE

SAVEONBEAUTY_MAYBELLINE_balzam_na_pery
zdroj


Ani neviem, čo ma na ich kúpu nalákalo, pretože nevynikajú ani krásnym vizuálom ani sklonmy k beautyblogerskej vízii, že ich účinok bude úžasný, že. Nuž ale nevydalo. Hoci som jeden kúsok spotrebovala asi po roku občasného používania až do dna, musím skonštatovať, že tieto balzamy stáli za prd až dva. Skrátka nehydratovalo to v podstate vôbec, pretože asi po 5 minútach ste už ani nechyrovali o tom, že ste si na pery niečo dávali! Okrem toho, balenie sa popraskalo po pár dňoch nosenia v kabelke a vyzeralo to fakt na grc. Nuž...
To by sme mali ten najpozitívnejší záver :). Je toooľko vecičiek, ktoré by som ešte vďaka blogerkám a youtuberkám nutne potrebovala, ale keď tak pozerám na tú bilanciu, zas taká sláva to nie je, no! :D
Čo vy a vaše blogerské inšpirácie? Ktorá vyšla a ktorá nie? ;) A čo ste kúpili na moje odporúčanie a vyšlo/nevyšlo? :D

- cc -


10 komentárov:

  1. Ja si tiež kupujem mnohé veci na odporúčania blogeriek. Hlavne tie Catrice korektory som takto našla. Na základe tvojho blogu som si kúpila od Cien sprchový krém s olejom, tá limitka, ktorá bola v predaji tuším v zime alebo tak nejako. A uvažujem aj nad korektorom od Bourjous, avšak ja žltá rozhodne nie som a čítam, že sedí skôr slečnám so žltým podtónom, takže neviem, ale pozriem sa.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jo, korektor - aspoň ten najsvetlejší odtieň - je skôr do žlta. Mne sedí ideálne, ale zdá sa mi, že teraz asi budem potrebovať tmavší odtieň... Skús popozerať jednotlivé odtiene, možno sa tie podtóny budú líšiť.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvelý článok, mnohé produkty čo tu máš popísané som skúšala aj ja, za topku považujem korektor od Bourjous, je fakt skvely aj ked su uz vrasky, NYX puder mam kupeny este nevyskusany tak uvidíme, s názorom na ocny tien od NYX sa uplne stotoznujem, odtien je fakt krasny ale problem je s vydrzou a intenzitou pigmentacie. A na čo si ma nalákala je makeup od Bourjous este som ziaden neskusala a veeelmi dlho pokukujem prave po Healty Mix tak musim vyskusat, je vhodny na zmiesanu plet ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :). Tak som zvedavá, čo povieš na NYX púder :).
      Healthy Mix stará verzia bola dosť krémová, ale nemyslím si, že bola natoľko mastná, aby ju nezniesla zmiešaná pleť. Nicméééně, táto novšia verzia je už o dosť tekutejšia, takže myslím, že tu by to mohlo byť v pohode - ale púder je potrebný samozrejme.

      Odstrániť
  4. skvelý článok!!! :) zhodneme sa v Bourjois korektore, ten je najlepší aj pre mňa, takisto v riasenke Lash Sensational..ešte by som chcela skúsiť ten makeup Revlon a Bourjois, a asi aj Nars korektor :) naozaj pekný článok, a veľmi mi pomohol :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja som sa tiež nechala nalákať, a to dosť často. A zistila som, že to vyšlo tak 50:50. Preto už len overené tipy, a to najmä od blogeriek s rovnakým alebo podobným typom pokožky.
    Samozrejme, balzamy na pery Rosebud Salve boli trefa do čierneho a večná láska.
    A z NYX nemám nič :))). Odporúčam vyskúšať transparentný biely púder od Clinique. To je iná káva !
    Mne napríklad Revlon nesadol ani kvalitou a už vôbec nie odtieňom. Až tak, že letel do koša.
    A vodeodolná riasenka Maybelline sa mi odtláčala pod dolnými viečkami. Škoda.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď ono je to niekedy ťažko s tými overenými tipmi... :D Môžu vyzerať najoverenejšie, ako sa dá a aj tak to nemusí sadnúť, viď ja :D
      Mne je toho mejkapu od Revlonu ľúto, mne to kvalitou celkom sadlo, len ten odtieň, no... A riasenka Maybelline... vychádza mi z toho len jediné: Mala by si si tie svoje vejáre trochu pristrihnúť! ;D

      Odstrániť
  6. Hezký a zajímavý článek! A ve spoustě věcí se shodneme. Korektory Catrice za mě dobrý, na to že je to drogerie, EOS balzámy jsou jen obyčejné balzámy, co toho moc nezmůžou, ale kupodivu se líbí mému manželovi :-D, prý se mu ty klasické v kapse roztečou...co k tomu dodat :-) Baby lips to samé v bledě modrém, nedělají nic... Naked 2 jsem prodala, takže jsou naše názory na ní dost podobné - průměr a nekonec NYX, byla jsem hodně nalákaná nebo zkusit, ale odolala jsem a tak nějak jsem si v tomto tvém článku potvrdila, že to, čeho jsem se obávala bude pravda - akorát velký hype a produkty průměrné. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dík:). Ono to vždy tak poteší, ak má niekto rovnaký názor na vec... :D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...