streda 23. augusta 2017

Mejkapový apgrejd mojich obľúbencov z drogérky



Čo by to bola za kozmetická značka, ktorá by čas od času nevylepšovala vizuál, potažmo zloženie svojich výrobkov. Na upgrade sa väčšina z nás teší – obzvlášť v prípade, ak ide o vašu obľúbenú vecičku, trasiete sa od nedočkavosti až dovtedy, kým inovovaná vec nebude ležať vo vašom nákupnom košíku. No a čo nastane potom, to už je tak 50 na 50 :).

SAVEONBEAUTY_makeup


V dnešnom článku vám chcem ukázať moje obľúbené mejkapy z drogérky, ktoré pred časom takýmto apgrejdom prešli /aj keď je to už nejaký ten piatok/. Prvým mejkapom je môj vrelomilovaný Healthy Mix od Bourjois, o ktorom som vám už písala tu /a moje nadšenie sa začalo stupňovať až časom :)/ a druhým o niečo menej, ale furt milovaný Match Perfection od Rimmelu.
Healthy Mix mejkap v pôvodnej verzii bol ideálny pre suchú pleť. Jeho konzistencia bola nádherne krémová /aj keď som ju v pôvodnej recenzii za takú nepovažovala, čo nechápem dodnes :D/, krásne voňal a na tvári vytváral priam fotošopový, ale furt prirodzený, rozžiarujúci efekt. Neobsahuje síce /ani v inovovanej verzii/ SPF, napriek tomu mu tento jeho menší neduh dokážem odpustiť.

SAVEONBEAUTY_makeup


Balenie sa zmenilo len tak veľmi light a je plne funkčné, klasická pumpička, čo k tomu povedať. Krásna, jemná ovocná vôňa – chvalabohu – ostala, čo ma ale trošku mrzí, to je konzistencia, ktorá je o poznanie „vodovejšia“, než tomu bolo pri pôvodnej verzii! Výsledný efekt je síce furt skvelý a mejkap sedí mojej pleti stále, ale tá konzistencia bola jedna z podstatných vecí, vďaka ktorým som si už len samotnú aplikáciu mejkapu naozaj užívala! A to ma dosť štve...
Čo ale teda samozrejme neznamená, že nový Healthy Mix zavrhujem, že. Naopak, doma mám už ďalší kúsok v mojom obľúbenom, nažltlom, ale furt svetlom odtieni 52 Vanilla, /ktorý, tipujem, mi odtieňovo sadne niekedy tak okolo Vianoc :D/ a uvažujem, že svoju zbierku rozšírim o ďalšie odtiene.
Cena novinkového Healthy Mix mejkapu sa pohybuje niekde okolo hranice 15 éčok, čo nie je cena úplne najnižšia, ale s nejakou akciou ho aktuálne môžete vychytať aj lacnejšie /DM drogérie/.

SAVEONBEAUTY_makeup


Match Perfection mejkap od Rimmel je presne opačným prípadom, začnime ale pekne po poriadku.
Rovnako ako Healthy Mix, aj tento mejkap krásne, sviežo vonia a má klasické sklené balenie s pumpičkou. Aj keď bola staršia verzia super pre moju suchšiu pleť, jeho konzistencia bola podstatne redšia, než tomu bolo v prípade mejkapu od Bourjois. /Takže tipujem, že tento mejkap mohol vyhovovať aj tým z nás, ktoré majú ten ksichtík kus normálnejší až mastnejší./ Konzistenčne mi síce vyhovoval vďaka tomuto faktu menej, než Healthy Mix, ale furt bol výsledný efekt vyhovujúci – rozžiarujúci, zjednocujúci, aj keď menej fotošopový.
Apgrejd Match Perfection mejkapu sa konal už nejaký ten mesiac až rok dozadu a ja som sa rozhodla až teraz, /keď ho opäť v Déemke zoženiete v akcii/, že vyskúšam niektorý z jeho „letnejších“ odtieňov. Zatiaľ čo starší mejkap mám vo vtedy najsvetlejšom odtieni 100 Ivory /v súčastnosti zoženiete aj svetlejšiu verziu/, s novou verziou som pritvrdila do /takmer ideálneho/ odtieňa 200 Soft Beige. Odtieň teda nie je úplne vysnívaný – potrebovala by som niečo ešte viac do žlta – ale keďže vyslovene studený podtón nemá, furt je použiteľný – charakterizovala by som ho ako neutrálny s náchylnosťou byť do žlta. Faktom je, že mejkap po chvíľke do tej žltej predsa len trošku zoxiduje, čo teda nie je konštatovanie zrovna pozitívne, ale v tomto prípade mne maximálne vyhovujúce :). /Len teda upozorňujem, aby ste si dali na to pozor – je možné, že na vašej pleti oxidovať nebude, na mojej sa ale chová takto a bodka./

SAVEONBEAUTY_makeup_konzistencia

SAVEONBEAUTY_makeup_swatch


Čo ma veľmi prekvapilo /už po druhééé v tomto článku/, to je konzistencia. Tá je totiž o poznanie krémovejšia, než tomu bolo pri pôvodnej verzii! Juch.
Krytie mejkapu je slušné, finish prirodzený a trošku rozjasňujúci, výdrž celodenná. Za tú cenu /full cena cca 10 éčok/ určite výborný mejkap, ktorý môžem len a len odporučiť!
Takže tak, milé moje. Konzistencie nových mejkapov sa nám trošku poprehadzovali, ale v podstate mi to ani nejak nevadí. Oba mejkapy môžem aj v inovovanej verzii určite odporučiť ako to naj, čo sa v danej cenovej kategórii v našich drogérkach nachádza.

hodnotenie:
Bourjois 9,5/10
Rimmel 8,5/10

Poznáte, skúšali ste?

- cc -


5 komentárov:

  1. mne ten povodny healthy mix zvyraznuje uplne kazde suche miestecko na ksichte, dokonca aj teraz v lete je ledva nositelny a to sa mi plet celkom masti oproti ostatnym rocnym obdobiam. ani neviem, ci ho dopouzivam :D inovovany som neskusala. rimmel povodny mam uz len zvysok, ten mi sedi vyborne, hlavne na jesen a v zime, tak som zvedava na ten novy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jéééééžiši, fakt? Ja som ho taaak milovala :D teda milujem stále, ale tá prvá verzia mi vyhovovala ešte viac... Zatiaľ asi naozaj najlepší mejkap, aký som mala a to teda mám aj nejaký ten kúsok z parfumérky.
      Nuž, kozmetika je vec prudko individuálna, nepomôžeme si :).

      Odstrániť
  2. Neskúšala som a ani nebudem. Healthy mix som skúsila v pôvodnej verzii a celé zle. Do 1 hodiny som sa leskla ako diskoguľa, a tým to pre mňa skončilo. Aj keď Bourjois tento makeup vynovil, nesedí mi naďalej, pretože má väčšinu svetlých odtieňov do žlta a ja potrebujem studený podtón do ružova.
    Viem, že tento problém nemáš odkiaľ poznať, ale väčšina drogérkových makeupov má buď zltý podtń alebo oxiduje alebo nie je určená pre normálno-zmiešanú pleť.
    Horkoťažko som našla dva, ktoré mi vyhovujú, a to Catrice (ten je vážne trieda) a Maybelline, matujúci.
    Rimmel zo zásady nenosím a ani neskúšam. Je to úplne iná veková kategória a ja som už niekde inde :))).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj, jasné... Mne práve to do žlta sedí. Ale s tými podtónmi máš asi pravdu, mne dokonale sedí akurát ten Bourjois, ale samozrejme v zime, teraz je vanilka na mňa biela.
      Blbé ale, že ja som si zatiaľ ani parfumérkový mejkap nevybrala až tak úplne dokonalo :D ešte rozmýšľam, že zájdem do MACu a nech mi tam niečo vyberú... večný boj.

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...