streda 9. augusta 2017

Zletnievanie 2017



Dnešný článok bude tak trošku nostalgický. Letná dovolenka je v nenávratne a práve z tohto dôvodu by som na ňu už najradšej zabudla :D, ale keďže leto je v plnom prúde a ja som vám tento článoček sľúbila... tak ho tu máme ;).

SAVEONBEAUTY_opaľovanie

Dovolenka pri mori je taká trošku schizofrenická záležitosť. Aspoň ja to mám tak. Užívam si krásy mora, horúce slnečné lúče, dobrú dovolenkovú partiu, popritom ale frflem na preplnené pláže a ich dovolenkovo-domácich okupantov, na nemožnosť normálneho dýchania v horúčavách, na to, že piesok páli ako drak alebo na to, že keď konečne môžem robiť pekné fotky na blog, tak mi všade robia kulisu občas nie práve najestetickejšie ľudské telesné schránky! :D No ale napriek všetkému by som tú moju dovolenku pretiahla ešte aspoň tak o mesiac :).
Moji aktuálni opaľovaco-poopaľovací obľúbenci sú pre tentokrát tiež takí trošku schizofrenickí. Oprášila som staré zásoby z minulého roka, niečo som dokúpila, niečo dokúpili iní. Tak začnime stálicou najstálicovatejšou.

SAVEONBEAUTY_opaľovanie

letnému šampónu od Baley sa vraciam opakovane už dlhé roky a popravde, najradšej by som ho používala celoročne. Kto ho ešte neskúšal, tak vrelo odporúčam napraviť tento nedostatok, pretože vlasy krásne vyčistí od mastnoty, piesku, soli a iných prímorských nepliech :) a naozaj pekne ich zhydratuje – vlasy sú mäkučké, ale pôsobia tak nejak „spevneno“ a lepšie sa upravujú. Ako bonus priam neuveriteľne pení už pri najmenších množstvách a príjemne vonia.


SAVEONBEAUTY_opaľovanie

Päťdesiatkovú tyčinku od Pupy a fluid od Biodermy používam prakticky len na tvár, potažmo miesta, ktoré sa mi na nej spália najrýchlejšie /t. j. nos, holt, mám ho veľký :D/. Na zvyšok tváre zvyknem patlať už slabšie ochranné faktory, pretože sa potom cez leto bez mejkapu naozaj nemôžem hnúť ani tie smeti vysypať - opálené telo v kombinácii s bielym ksichtom vyzerá totiž FUCKT dosť vtipne. Tyčinky celkovo sú megapraktické /a táto konkrétne aj nemastná/, ak ale uprednostňujete klasickejšie konzistencie, vyskúšajte fluid od Biodermy, ktorý je nemastný úplne rovnako.
Opaľováky v spreji oceňujem tiež kvôli ich praktickej aplikácii. Tento tridsiatkový z Lidla bol prakticky tým najsilnejším, čo som na telesnú schránku patlala /pardon, striekala/ a pred spálením ma ochránil stopercentne. Nie je veľmi mastný /ak chcete ale niečo stopercentne nemastné a vhodné pri športovaní, tak skúste radšej klasické rozprašovače SunDance z Déemky/ a tá aplikácia je božská! Vec funguje aj v prípade, ak ruky vykrútite do všetkých možných aj nemožných uhlov, takže nemusíte nikoho otravovať tým, že od neho chcete, aby vám rozpatlal po chrbte mlieko, krém alebo olej na opaľovanie! /Čím pozdravujem môjho chlapa... :D/

SAVEONBEAUTY_opaľovanie

Poslednou vecou na opaľovanie je šesťkový /áno, iba SPF 6!!!/ olej na opaľovanie v spreji od Nivey. Popravde, ani by ma nenapadlo kúpiť ho – jednak kvôli nízkemu ochrannému faktoru a dvak už len kvôli jeho olejovitej prapodstate, že. Chlap bol ale neoblomný a tvrdiac, že s vyšším faktorom sa tak neopáli /nuž, aj keď si my, zodpovedné žienky opaľovacie, nahovárame opak, je to naozaj PRAVDA, bohužiaľ/, išiel do miestnej drogérie a kúpil tento olejček.
Ktorému som nakoniec podľahla aj ja sama :).
Začnime najskôr negatívami – a to nebudem teraz spomínať nízky ochranný faktor, ktorý si skrátka každá z nás dovoliť nemôže. Olejček od Nivey je OLEJ, takže ak sa ním chcete poriadne namazať, treba rátať s nasledujúcimi faktormi:
1. Budete mastné ako topenička.
2. Po pár minútach na slnku sa ako topenička budete aj cítiť.
3. Mastné bude všetko a všetci okolo vás.
Tak a teraz môžem vysvetľovať, prečo som si olejček nakoniec obľúbila :D.
Začnime nízkym ochranným faktorom a snáď sa ma tu niekto nebude pokúšať ukameňovať :). Ja sama som už na dovolenku prišla s celkom slušným základom - naozaj OPÁLENÁ. Samozrejme záleží na vás, aký fototyp ste a na vašom zdravom rozume, aby ste vedeli, pri čom sa na slnku nespálite, ale LEN opálite! Takže za mňa pohoda-lahoda, tá 6ka mi tam posledné dni už naozaj postačovala /samozrejme musím povedať, že všehovšudy sme na pláži strávili asi tak hodinu a pol doobeda a 2-3 hodinky poobede/ a z dovolenky som prišla naozaj PEKNE /t. j. PRIMERANE/ hnedá.
Čo teda ale nie je jediná vec, vďaka ktorej som sa do olejčekovania zamilovala. Tá naolejovaná pokožka je totiž tak nejak krajšia. Vyzerá viac hnedo, ligoce sa, je hodvábne vláčna a vyživená... a VONIA DOVOLENKOU! :)
Takže za mňa jednoznačne JO.
Čo sa poopaľovacej starostlivosti týka, tam to bude jednoduché tento rok

SAVEONBEAUTY_opaľovanie


V lete v podstate frčím hlavne a predovšetkým na poopaľovacej starostlivosti a nemažem svoju pokožku takmer ničím iným. Po sto rokoch som sa rozhodla checknúť déemkovskú značku SunDance, tak u mňa skončilo nielen telové mlieko, ale aj sprej po opaľovaní. Konzistencia mliečka je veľmi príjemná a aj keď mlieko príliš nevonia, prekvapilo skvelými chladivými a hydratačnými účinkami. Telový sprej je mastný, resp. vyživujúci o poznanie menej /aj keď ako MASTNÉ rozhodne nemôžem označiť ani mlieko!/, ale skvelo chladí a jeho hlavný benefit: dostanete sa ním všade – čiže na chrbát! Okrem toho sprej aj pekne vonia, a to ja v každom prípade teda môžem. Určite obe vecičky – aj vzhľadom k cene – odporúčam.
No a to by sme mali pre dnes všetko. Btw, vidíte moju exkluzívnu zlatú plážovú tašku? :) 

SAVEONBEAUTY_opaľovanie


Utrpela som síce ujmu vďaka dovolenkovej prezývke "parishilton", ale táto núdzová záležitosť /lebo veď načo brať na dovolenku k moru plážovú tašku, že.../ od Pupy, v ktorej som ešte léta páně obdržala nejaké veci na testovanie,  sa ukázala ako skvelá vec, pretože výborne izolovala a mohla som sa tak na pláži napiť z fľaše vody, ktorá sa dá vypiť :). No, Claire Clairmont sa skrátka vždy vie vynájsť :D.
Leto ešte nekončí, takže dúfam, že vám môj dnešný článok ešte bude platný aspoň o niečo viac, než ten povestný prd a aspoň niektoré z mojich tipov využijete :).

Čo vy a opaľovanie? Uprednostňujete vyššie ochranné faktory za každú cenu alebo to kombinujete ako ja? A bez čoho v lete nedokážete prežiť? :)

- cc -

2 komentáre:

  1. Ja už roky používam vo svojej dovolenkovej výbave pre celú rodinu vrátane detí Biodermu, Sundance a Niveu. Iné značky ani neskúšam.
    A len 30, muž na konci dovolenky 20.
    Leto nedokážem prežiť bez DOVOLENKY v trvaní 3 týždňov, už roky :)).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, trojtýždňovú dovolenku som si dopriala naposledy dve roboty dozadu :D Minulý rok len týždeň, tento som si dopriala dva plus 2 dni :)

      S tými opaľovákmi to máme teda podobné. Zaujímavé, že minulý rok pri mori som na seba šupovala dokonca 50tku a otrasne som sa vyhádzala v dekolte, kamoška detto. 6-ka postačí :DDD

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...