piatok 6. októbra 2017

Pore Refiner - moja najobľúbenejšia báza pod mejkap

Pokec o vecičke z dnešného článku vám dlžím už hádam aj zo dva roky. Tak nejak nevydalo doteraz, no.... Rozšírené póry sú niečo, s čím bojuje dosť veľké percento žien /mužom je to väčšinou jedno :D/ a či chce alebo nechce, bojuje s tým aj Claire Clairmont.
Aj keď je moja pleť momentálne skôr suchšia, na viditeľné póry trpím už od čias, keď mnou zmietala puberta a holt, zas až tak moc sa na tom nezmenilo ani po rokoch. A preto už nejaký ten rôčik namiesto podkladovej bázy používam Sébium Pore Refiner od Biodermy.

saveonbeauty_bioderma_pore_refiner_skusenosti


Zelený rad, určený na mastnú až zmiešanú pleť ide tak trochu mimo mňa. Teda vlastne... tak trochu ÚPLNE. Pore Refiner je ale vec, ktorá sa u mňa nachádza permanentne a vtedy, keď moja pleť netrpí na žiadne sušienkovitosti, ju používam takmer každý deň.
Pore Refiner je v podstate sérum, ktoré môžete /ja osobne to tak robím/ aplikovať len lokálne na miesta, kde máte póry rozšírené – jeho úlohou je stiahnuť ich, takže sa stanú menej viditeľnými a pleť zároveň zmatní. Okrem toho má regulovať kvalitu mazu, zabraňovať opätovnému upchávaniu /fuj/ a vďaka adstringentnému účinku aj vzniku vyrážok. A tak.

saveonbeauty_bioderma_pore_refiner_skusenosti

Konzistencia séra sa tvári ako niečo medzi ľahkým krémom a gélom. Sérum vonia trošku kyslasto a priznám sa, nie celkom mi ten odér vyhovuje, ale tvárim sa, že je to súčasť póro-terapie a ochotne ho trpím :).

saveonbeauty_bioderma_pore_refiner_skusenosti

Ja osobne používam Pore Refiner až po aplikácii denného krému. Namažem ním zväčša len nos a oblasť okolo neho, kde sú póry výraznejšie. Väčšinou si dávam medzi denným krémom, nanesením Pore Refineru a potom mejkapu celkom slušne načas, problémy však sérum nerobí ani pri okamžitej aplikácii, keď máte naozaj naponáhlo a nemôžete čakať, kým sa to všetko vstrebe.

saveonbeauty_bioderma_pore_refiner_ingredients

Sérum póry okamžite zjemní a pleť pekne zmatní na celkom dlhú dobu. Ja osobne pozorujem zjemnenie pórov celkovo, čo asi bude aspoň trochu zásluha aj tejto vecičky, prvoradým je pre mňa ale okamžitý efekt. Sérum totiž dá do laty aj mejkapy, ktoré s obľubou do tých dier na našich tvárach zvyknú zaliezať. Ako bonus predĺži aj samotnú výdrž mejkapu, takže pri chystaní sa na dlhý večer zvyknem použiť namiesto podkladovej bázy práve /a oveľa radšej!/ Pore Refiner, pri ktorom mám pocit, že tej pleti aj prospieva – a nielen na prvý POHĽAD.

saveonbeauty_bioderma_pore_refiner_skusenosti

Jediným menším neduhom – ktorý asi ale nebude príliš častý – je fakt, že keď nepoužívam vhodný pleťový krém, táto vecička mi miesta okolo nosa trošku vysuší. Off course, chápem, že vec je určená primárne na mastnú pleť, kde to „vysušovanie“ bude aj trochu žiadúce, ale teda z môjho uhla pohľadu tento fakt musím spomenúť.
V konečnom dôsledku to ale nič nemení na tom, že Pore Refiner mám naozaj rada a rada a často ho používam.

saveonbeauty_bioderma_pore_refiner_skusenosti

Cena je vcelku júzer-frendly – ak si dobre pamätám, v lekárňach je to niečo okolo 13 éčok – a to 30 ml balenie pri mojej frekvencii a spôsobe používania mne osobne vydrží určite aj rok. Odporúčam vyskúšať!

hodnotenie: 9/10

Zhodnotenie produktu po spotrebovaní nájdete tu.

Máte skúsenosť s touto vecou aj vy? Ako bojujete s rozšírenými pórmi a nadmerným leskom pleti?

- cc -


9 komentárov:

  1. Póroterapia ?????? Prvýkrát som počula :))))).
    A doteraz som ani nepočula o tomto prípravku, a už vôbec nie o spôsobe jeho použitia.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Este si si nezvykla na moju vasen pre vytvaranie novych pojmov v beautyblogosfere? :D

      Odstrániť
  2. Musím říct, že tato řada jde taky dost mimo mě, takže o tomto vůbec nevím. A vzhledem k tomu, že póry mě teda opravdu trápí a pořád na ně něco sháním, rozhodně tento produkt vyzkouším. Díky za tip! :)
    Katarina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vyskusaj. Zazraky to sice asi nedokaze, ale tie pory su naozaj menej viditelne...

      Odstrániť
  3. Já s tím popravdě moc nebojuju. Ikdyž bych to potřebovala mám pocit, že takový zázrak který by mi pomohl snad ani neexistuje. Tenhle produkt jsem měla pouze ve vzorečku a nebyl špatný, nejspíš mě ale zase tak neoslovil jinak bych ho doma měla ve velkém :D

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ja to tiez neberiem nejak tragicky. Plet ako detska prdel asi mat nebudem nikdy, ale ak nieco pomoze aspon trosku...

      Odstrániť
  4. Ja som ho používala, ale nejakú extra zmenu som pri jeho používaní nevidela. Viac mi vyhovovalo také sérum na póry zo Sephory.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemam s cim porovnavat, kedze som svoje pory riesila vzdy len touto vecou, ale vobec nevylucujem, ze existuje aj nieco ucinnejsie... Takze ked bude u nas Sephora, tak mi potom posles link a vyskusam :)

      Odstrániť
  5. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...