piatok 15. decembra 2017

Zbavujem sa kozmetiky - ako a prečo, PART 2



Keďže posledný a zároveň aj prvý článok o zbavovaní sa kozmetiky zožal relatívny čitateľský úspech, rozhodla som sa v tejto sérii článkov viac-menej /ne/pravidelne pokračovať. Po pomerne krátkej dobe sa mi tu zasa nakopili nejaké vecičky, ktoré viem, že nebudem používať a dnes vám teda chcem zasa vysvetliť, že prečo :).

saveonbeauty_vyradena_kozmetika_recenzia


Vôbec nie taký zlý kúsok, kvalita rozhodne vyššia, než obstarávacia cena. Nie celkom mi ale vyhovuje odtieň a – možno budem za pipinu – ale od takýchto vecičiek vyžadujem aspoň nejakú tú kvapku vzácnosti až luxusu. A čo si budeme čo nahovárať, lícenka od TIU nespĺňa ani jednu z mojich požiadaviek, preto viem, že by som po nej siahala naozaj minimálne. A to si možno táto vecička ani nezaslúži.

Obe vecičky sú fajn, kvalita takisto prevyšuje cenu. Hold, smolu majú obe v tom, že uprednostňujem na perách farby výraznématné, čo ani jedna z nich neponúka :).

Ako som písala aj v recenzii, nezdá sa mi, že by táto báza bola niečo, čo by som nutne potrebovala aspoň občas použiť. Nerobila síce na pleti žiadnu neplechu, ale rozhodne ani žiaden wau efekt, takže urobí radosť niektorej mojej kamoške :).

Naopak, táto vec mi na pleti celkom neplechu robila. Fixačný efekt posúdiť jednoducho neviem, pretože si myslím, že mi celý deň na tvári doteraz vydržal každý jeden mejkap /otázka znie, v akom stave :)/. Keďže ma ale sprej na pleti celkom slušne ťahal, rozhodne ho nemám v pláne viac použiť ani v tom prípade, že sa mi bez neho mejkap z ksichtu vyparí po hodinke.

Všetko podstatné nájdete v pôvodnej recenzii, takže viac vyjadrovať sa radšej nebudem... aby nedošlo k tomu, že sa neovládnem a nepoletí to do koša :).

saveonbeauty_vyradena_kozmetika_recenzia


Kedysi môj osobný mejkap mejkapov som vyskúšala viac-menej z nostalgie – aby som sa len utvrdila v tom, že niekedy som si naozaj nevedela vybrať správny odtieň :). Samotný mejkap je určite fajn, ale jednoducho odtieňovo nevyhovujúcich mejkapov mám doma naozaj dosť a väčšinu z nich použijem radšej, než mejkap od MF.

INDULONA olivový telový krém
S týmto patladlom mám jeden zásadný problém. Že je tá vec poriadne premasťujúca, to by mi nevadilo, pretože to nie je ten typ mazadla, ktoré mi len umastí povrch pokožky, sedí tam a prd robí. Čo mi vadí, to je ale vôňa. Aj keď vôňu telového mlieka a krému na ruky z tejto istej línie naozaj prudko uctievam, v telovom kréme cítim podmaz klasickej, modrej Indulony Original a ten odér ja teda osobne nemusím ani trochu!

saveonbeauty_vyradena_kozmetika_recenzia


INDULONA rakytníková krém na ruky
A sme doma opäť. Čo si ju pamätám z dôb dávno minulých, neskutočne mi voňala! Bohužiaľ, v tomto prípade bola inovácia skôr na škodu, pretože – ako ste si asi domysleli – jej odér môjmu nosu nie celkom vyhovuje a časom začal protestovať čím ďalej, tým viac. Netuším, ako vonia rakytník /vlastne neviem ani to, ako rakytník vyzerá :D/, ale na rukách to skrátka cítiť ani vidieť nepotrebujem :).

BALEA vazelína na pery
No jo, no, CC sa už zasa raz dala na niečo namotať. Na mazadlo na pery od Baley!!! Nech mi na ospravedlnenie slúži fakt, že podľa infošiek na obale malo ísť o vazelínku na pery, a teda nie len taký nejaký obyčajný tubičkový balzam! A ešte aj o limitku!
Poviem vám rovno, mala som sto chutí napísať samostatnú recenziu, venovanú len tomuto balzamu, ale nakoniec som sa rozhodla blbosťami môj blog nezahlcovať. Vazelínka od Baley totiž okolo vazelíny nešla ani len tým vzhľadom! Je to skrátka pomerne hutný gél, ktorý na perách síce príjemne chladí, ale bohužiaľ, ako som aj očakávala, prd na tých perách robí. Ako býva občas tradíciou, len si tam tak sedí... a sedí... A okrem toho ešte aj smrdí – mali by to byť lesné bobule či čo to vlastne, ale nie, ono je to len smrad.
Veľmi rýchlo posúvam ďalej, kým ma neprepadne chuť napísať ďalší #čomibolčertdlžen článok.

Pre dnešok všetko. Konečne sa s dobrým pocitom môžem opäť raz zbaviť nejakých vecí :). Máte s niektorými z nich skúsenosť aj vy? :)

- cc -



8 komentárov:

  1. Max Factor, Indulona a Balea by sa u mna rozhodne uplatnili. Trend it up by ma vsak tiez nezaujal. Z rovnakych dovodov ako pises.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niektore veci id TIU su fajn, ale tieto viem, ze pouzivat urcite nebudem, tak naco to doma skladovat...

      Odstrániť
  2. Vieš čo, ani ma neprekvapuje, že po Tvojich recenziách skončil v tomto článku Trend It Up. A som veľmi rada, že som si veľmi rozmyslela či si z tohto výberu v DM niečo kúpim. Jediné čo som skúsila, je na obočko špirála a to je ok. Benefit to nie je, ale ujde.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mam tu vec na obocie fakt rada, a tiez rozjasnovace... a laky, off course:) Ostatne prilis nezaujalo.

      Odstrániť
  3. Chci se Trend it upu trochu zastat...koupila jsem si ve výprodeji voděodolnou tekutou linku a na ruce mi přes veškerou snahu a sprchování zůstala dva dny, takže odolná opravdu je.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moze byt, niektore veci su fakt vydarene! Ako som uz spominala, milujem gel na obocie, laky na nechty a rozjasnovace, ktore posobia na tvari velmi prirodzene a pouzivam ich v podstate denne...

      Odstrániť
  4. Ja mám tú istú lícenku od TIU, myslím že aj v rovnakom odtieni a som s ňou veľmi spokojná, je úžasne pigmentovaná, len treba dávať pozor pri nanášaní, aby som nevyzerala ako Marfuša:D Indulonu som už takisto vyradila, skôr siahnem po Nivea alebo Lushi:)

    Saja Frey Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne prave prilisna pigmentacia pri licenkach prekaza... Rada tym stetcom po nej poriadne posmrdlam a nie len opriet ho a uz sa bojim, co za smuhy si na licach vytvorim :)
      Ale ak Ti poriadne pigmentovane licenky vyhovuju, skus Alverde, to je este vacsie peklo :D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...