piatok 26. januára 2018

CATRICE HD mejkap



Nie tak dávno som vám písala o jednom zľahka luxusnom mejkape a dnes sa pozrieme bližšie na zúbok ďalšiemu fešimu, ktorý je v podstate jeho úplným protipólom. HD Liquid Coverage mejkapu od Catrice som dlho odolávala – aj keď v podstate moje skúsenosti s high end mejkapmi a drogérkovými mejkapmi hrajú tak trošku v prospech tých drogérkových, asi som divná, hmmm – ale tak nejak sa už snažím orientovať na kvalitu miesto kvantity.
Nakoniec som ale neodolala, využila žolíka v Déemke a voilááá... 2 nové mejkapy v zbierke. A to testovanie mi ani nejak dlho netrvalo. Že prečo? Čítajte ďalej! ;)

saveonbeauty_catrice_mejkap_recenzia


Asi je vám jasné, že prečo hneď dva :). Prvý pokus o výber odtieňa nedopadol práve najlepšie, takže tajne dúfam, že v lete, resp. istom období leta mi tá nulatrinulka sedieť bude. V každom prípade, druhý pokus dopadol podstatne úspešnejšie a myslím, že najsvetlejšiu 010 Light Beige unosím v pohode počas celej zimy a prvej polovice jari.
Mejkap sľubuje efekt „druhej kože“, až 24 hodinovú výdrž a zmatnenie – což je asi pre väčšinu z vás možno lákadlom, pre mňa ale /aspoň pred vyskúšaním Studio Sculpt mejkapu od MAC/ spočiatku príliš nebolo. Keď som sa ale utvrdila v tom, že krémový mejkap síce jo, ale nie až tak hutný, rozhodla som sa do toho praštiť napriek tomu, že kvapkadielkový mejkap od Catrice je primárne určený na mastnejšie typy pleti.
Dosť veľa blogeriek juchá nadšením z aplikátora, ja sa ale priznám, mne osobne to nie celkom vyhovuje. 

saveonbeauty_catrice_mejkap_recenzia


Hygienickosť balenia síce chválim, ale mejkap je naozaj dosť tekutý a preto musím pri aplikácii dávať teda setsakramentský pozor na to, aby som ním nekvapkala všade okolo mňa, ale len tam, kam chcem – rozumej: na prst. /Btw, skutočne nechápem niektoré youtuberky, ktoré si to tým kvapkadlom patlú rovno na tvár a poriadne si aplikátor pootierajú o pokožku tváre, fujblééé!!!/
No ale poďme ďalej.
Môj najsvetlejší odtieň 010 Light Beige nemá síce vyslovene žltý podtón, skôr by som ho charakterizovala ako neutrálny - ale furt je to na tej úrovni, že na mojom žltom ksichte vyzerá odtieň dobre.

saveonbeauty_catrice_mejkap_recenzia
vľavo odtieň 010 Light Beige, vpravo 030 Sand Beige

saveonbeauty_catrice_mejkap_recenzia
vľavo odtieň 010 Light Beige, vpravo 030 Sand Beige

A teraz k tomu, že prečo mi to testovanie tak dlho netrvalo.
Veľmi dlho testujem totiž len mejkapy, ktoré sú, ehmm, nooo... tak trošku problematické. Vtedy skúšam väčšinou miliónpäť spôsobov aplikácie, že či náááhodou nenájdem ten pravý, vhodný pre ten-ktorý mejkap. Tak tomu bolo, bohužiaľ, v prípade mejkapu od MAC – ale ani omylom v prípade mejkapu od Catrice. Tam to bolo totiž celkom jednoduché a jasné ako facka.
Mejkap úplne bezproblémovo zapracujete do pleti štetcom a tento spôsob aplikácie mne osobne vyhovuje najviac. Pretože je najrýchlejšínajpohodlnejší. Mejkap pôsobí na pleti /možno aj v porovnaní s mejkapom od MAC :)/ doslova ako pierko, na tvári ho pomaly ani necítite, ale zato vidíte – v dobrom: krytie mejkapu je veľmi slušné, už v prvej vrstvičke dokáže vytvoriť fotošopový efekt a ak sa vám máli, veselo môžete vrstviť! Mejkap na pleti absolútne neoxiduje, nezalieza do vrások, nezvýrazňuje póry, takže si vystačíte aj bez podkladovej bázy /bez tej vyzerá dokonca hádam ešte lepšie!!!/, nezvýrazňuje suché miesta /ak by ste s nimi mali nejaký problém, stačí mejkap na inkriminované miesto nevotrieť, ale len jemne vklepať prstom/, výdrž stopercentne celodenná... 

saveonbeauty_catrice_mejkap_recenzia


Chcete aj nejaké negatíva? Nuž, asi vás pre tentokrát sklamem, okrem toho kvapkadielka /ktoré sa tiež dá prekusnúť, keďže po hygienickej aj vizuálnej stránke ma plne uspokojuje!/ som za tie týždne až mesiace testovania žiadne negatíva nenašla!
Takže mi neostáva iné, len smeknout. Aj keď je mejkap určený predovšetkým na mastnú, potažmo zmiešanú pleť, úplne v pohode ho toleruje aj tá moja suchšia. Za mňa teda naozaj veľké a veľmi milé prekvapko a rozhodne jeden z mojich najlepších mejkapov ever!
Cena ľudová, ak si dobre pamätám, Catrice HD mejkap vás ochudobní asi o necelých 8 éčok... Takže smelo do neho! ;)

hodnotenie: 10/10

Podľahli ste tlaku beautyblogerského mikrokozmu a vyskúšali ste aj vy tento mejkap? :)

- cc -

22 komentárov:

  1. Ja som si naopak myslela, ze je pre plet suchsiu az normalnu. Mne upchaval pory tak som ho musela vyhodit. Nedam dopustit na make-upy od Clinique.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ja len uz tak logicky, ze ak je nieco kvapkadielkove a na flasticke slubuje zmatnenie... ;D
      Mne nastastie pory neupchava nic. Asi ich mam take obrovske, ze na tie nic nema :D hmmm, vyhra ako svina... :D

      Odstrániť
    2. Prosím, ktorý konkrétne Ti vyhovuje od Clinique a na akú pleť ?
      Ďakujem :).

      Odstrániť
    3. Taky by mě to zajímalo :).

      Odstrániť
    4. Anti-blemish solutions- vydrzi cely den, ma matny efekt a stredne krytie. Plet mam zmiesanu.

      Odstrániť
    5. Lenka citam ze nizsie pises o podtone pleti, takze este doplnim ze 01 fresh alabaster ma podton do ruzova a je svetla. Ja pouzivam v zime. Verzia ivory je o nieco tmavsia a asi sa blizi skor k neutralu, no vyhovuje mi i ta. Pouzivam zase v lete.

      Odstrániť
    6. ĎAKUJEM MOC !!! Zbehnem do Fann a dám si do kelímku trochu na vyskúšanie. Ja som bledá celý rok a vôbec sa neopálim, teda pleť, takže v podstate mám makeup celý rok rovnaký, myslím farebne.

      Odstrániť
    7. Ja len tak off topic, Leni, to Ti uprimne zavidim, ten "jeden" mejkap. Opalena pokozka je sice pekna vec, ale ja mam pocit, ze v lete musim menit odtiene mejkapu asi tak tyzden od tyzdna. A teda ze to ide do penazi! :D

      Odstrániť
    8. Nuž, aspoň jedna výhoda totálnej neexistencie pigmentov na opálenie sa. Buď totál červená alebo biela, nič medzi tým. Ja neviem čo som to za typ človek a(nebovomodré oči, hnedé vlasy, bledá pokožka; nikam sa neviem zaradiť :)))) ).

      Odstrániť
    9. Pozdravim moju sesternicu, len ta ma vlasy cierne, ak s tym nebudes mat nejaky osobny problem :))).
      Nuz, vsetko ma svoje plusy aj minusy, ja som tiez dlhe roky bola za bledulu, ale nalejme si cisteho vina, bolo to skor tym, ze som sa neopalovala a nie, ze by moja pokozka nebola schopna opalit sa :).

      Odstrániť
  2. Podľa mňa to nie je úplne pre mastnú pleť nakoľko je dosť krémový, ale oficiálne to tak možno je. Ja som s ním tak 50/50 spokojná. Na leto mi matná pleť nevydrží, podtón je viac žltý a ja som ružová. Kvapkadlo no je to také, ale dá sa to. Páči sa mi že kryje perfektne aj pleť s ním vyzerá dobre. Pre mňa je to však skôr make-up na zimu i keď odtieň by som brala iný. Avšak je pomerne dobrý.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kremovy? :-o Si si ista, ze mas doma tento mejkap??? :D Ved je totalne tekuty! :D
      Tak ale chapem, ze po vyskusani Studio Sculpt mejkapu od MAC sa mi uz vsetko moze zdat ako voda :)

      Odstrániť
  3. Na začiatku som bola aj ja spokojná, ale spokojnosť už prešla.
    Som bledá so studeným podtónom pleti, takže na mňa je 010 moc žltá, upcháva mi póry, je ho vidieť.
    A to kvapkadlo, vraždila by som .... toľkokrát čo mi kvaplo mimo a utentočkovalo mi šaty, ani nejde spočítať.
    Hľadám ešte niečo dobré na moju zmiešanú starnúcu pleť, ale je to ťažké ....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mnooooo... aspon si mi potvrdila, ze naozaj je ten mejkap VODOVY :D
      Ja by som ho teda prijala rozhodne do zlta aj viac :) ale teda inak za mna 100percentna spokojnost. Mam taky pocit, ze ludia ten mejkap bud miluju alebo nenavidia...

      Odstrániť
  4. Podlehla jsem a miluji ho, sice chvilku trvalo, než jsem se naučila pracovat s tím kapátkem a odneslo to pár nechtěně pocintaných triček, ale jinak jsem nikdy předtím neměla lepší make-up, pro mně objev loňského roku číslo 1:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Napodobne :) hlboka poklona tomuto mejkapu za mna... Este keby vychytali trosku tie odtiene/podtony a rozsirili ich portfolio...

      Odstrániť
  5. Ja ho mám tiež rovno v dvoch odtieňoch a asi som málo mastná na tento makeup :D ja zmatnujuci efekt nevyhľadávam, skôr naopak, ale sem tam ho použijem keď chcem byť večer krásna :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jo... A najlepsie je, ze photoshop efekt dokaze urobit aj sam, nepotrebuje ani podkladovu bazu...

      Odstrániť
  6. Neviem či som ja vadná, alebo ako, ale mám zmiešanú pleť, aj krytie potrebujem kvôli problematickým miestam, ale mne tento makeup nevyhovoval. Na začiatku mi prišiel fajn, dokonca som bola z neho mierne nadsena, ale čím dlhšie som ho používala, tým horšie na mne vyzeral. Oveľa lepšiu službu mi paradoxne urobil BB krém od Garnier na mastnú pleť, ktorý dosť kryje a je prirodzený zároveň. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak nemoze kazdemu vsetko vyhovovat ;). Moje nadsenie zatial pretrvava :D ale tiez to mam obcas tak, ze po case mi nieco vyhovovat odrazu prestane...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...