pondelok 12. marca 2018

Obľúbené pleťové masky


Netuším, či som v tom sama alebo je nás viac, v každom prípade tajne dúfam, že dnes sa to dozviem. Vždy cez péenku počas oných blahých dní, keď už dokážete opustiť posteľ alebo gauč a v pravidelných intervaloch desíte sama seba pri pohľade do zrkadla, akože to  preživéhoboha vyzeráte, mám tendenciu skúšať všetky možné pleťové masky, ktoré sa v mojej domácnosti nachádzajú. Off course, všetko v snahe zbaviť sa tej osoby, do ktorej ste sa dočasne prevtelili počas posledných dní a ktorej vizuál sa vám ani trochu nepozdáva.
Takže už asi viete, o čom bude dnešný článok. Jo, o mojej aktuálnej pleťovomaskovacej zbierke, ktorú som za posledné týždne prevetrala naozaj dôkladne.

saveonbeauty_najlepsie_cistiace_pletove_masky_recenzia
V dnešnom článku vám neukážem všetky pleťové masky, ktoré sa u mňa momentálne nachádzajú, ukážem vám len to najlepšie – to, čím moju pleť hýčkam najradšej a pri čom mám pocit, že to naozaj účinkuje :). Niektoré z masiek som vám na blogu ukazovala len nedávno, niektoré – naopak – vôbec a ak by som vám ich neukázala, asi by to bola večná škoda.
Z kategórie čistenie pleti som pre vás vybrala 3 pleťové masky a jeden bonus, ktoré všetky absolútne milujem. Termoaktívnu pleťovú masku Aroma Perfection od Nuxe z blogu už poznáte. Na pleti je neuveriteľne príjemná, trošku zahrievacia, trošku peelingová, krásne vonia a, off course, účinkuje. Pre viac detailov mrknite sem a jediná vec, ktorú k nej dodám, je to, že trpím ako kôň kvôli tomu, že sa vyrába len v takej pidiverzii a nie v aspoň pollitrovom balení! Seriózne.
Pokračujme pleťovými maskami trošku inej kategórie. Značka Avon má v mojich očiach dosť diskutabilnú povesť, ale celkom dosť pleťových masiek tejto značky mi naozaj vyhovuje a ani jedna mi počas môjho bohatého kozmetického života pleť nijako nepodráždila, to je holý fakt! Medzi mojich absolútnych miláčikov patria práve tieto dve. Hrejivá pleťová maska Volcanic Iceland z línie Planet Spa má úžasnú konzistenciu, ktorá pripomína niečo medzi husto našľahanou penou a krémom. 

saveonbeauty_avon_volcanic_iceland_maska_recenzia

Aplikovať sa má na vlhkú pleť, ktorú pri aplikácii /aj pri následnom zmývaní vodou/ výrazne zahrieva, masírovať ju máte po ksichte asi minútu a potom zmyť. Ja si masku nechám na tvári ale klasických 20 minút a zmyjem až potom. Výsledok? Eňo-ňuňo čistá pleť a ešte si tých plusmínus 20 minút aj neskutočne užívam /napriek tej takmerpánskej vôni/!
Pleťová maska s čajovníkom a uhorkou z línie Avon Naturals je klasická zlupovačka, ktorá funguje presne tak ako má. Na pleť ju dáte pohodlne a rovnako pohodlne ju dáte aj dole z pleti – cítite, že tam držala a naozaj účinkovala, zároveň ale pri jej odstraňovaní neumierate a nedávate dole spolu s odumretými bunkami aj komplet celú vrchnú vrstvu pokožky. Maska stojí zvyčajne menej ako 2 éčka a ja ju môžem rozhodne odporučiť.
Špeci kategóriou čistiacich pleťových „masiek“ je v mojom ponímaní aj enzymatický peeling. Za celý môj kozmetický život som síce vyskúšala len dva, ak si dobre pamätám, ale aj tak môžem povedať, že práve tento naozaj zbožňujem!  

saveonbeauty_ziaja_marine_algae_peeling_recenzia

Enzymatický peeling s morskými riasami značky Ziaja nielen, že krásne vonia, užívať si môžete už samotný proces aplikácie na pleť a samozrejme aj výsledný efekt, aký na pleti zanechá. Jeho konzistencia je krásne krémová a musím povedať, že mi vyhovuje neporovnateľne viac ako jeho vzdialený bratranec z radu Sensitive, ktorý bol skôr gélový! Za mňa rozhodne vec, ktorá sa u mňa neohriala prvý a posledný krát a určite vám ju môžem len a len odporučiť!
Prejdime k maskám, ktoré majú vašej pleti dodať nejaké to niečo navyše. Čo pod tým chápem ja, to je najmä poriadna porcia hydratácie a tieto masky používam vždy ihneď po tých čistiacich. 

saveonbeauty_najlepsie_hydratacne_pletove_masky_recenzia

Opäť začnime tým, čo ste na blogu už videli. Hĺbkovo hydratačná pleťová maska od Collistar patrí k tým najexkluzívnejším kúskom, ktoré aktuálne doma mám. Hoci si furt nemyslím, že jej účinok je adekvátny jej cene v kamenných parfumériách, rozhodne patrí medzi funkčné hydratačné masky. Podobne je na tom aj hydratačná pleťová maska z radu Hydrabio od Biodermy, ku ktorej nesporným benefitom patrí aj fakt, že jej zvyšky nie je nutné z pleti zmývať a môže tak pôsobiť do takmernekonečna. Ak by vás zaujímali bližšie detaily, určite mrknite do recenzií, ktoré som pre vás už písala.
Na záver značka, ktorá sa síce u mňa na blogu v podstate ešte neobjavila, ale – ako inak – milujem ju :).
Značku Freeman a jej pleťové masky, potažmo peelingy /keďže asi nič iné u nás bežne nezoženiete/ používam už celé veky. Jej výrobky patria tiež medzi tie, ktoré mojej pleti absolútne vyhovujú a ešte ani raz ju nijako nepodráždili. Okrem toho, za rozumnú cenu ich dostanete zväčša v megabalení. Aj keď medzi absolútnych favoritov tejto značky patria asi iné pleťové masky /určite vám ich na blogu ešte ukážem!/, momentálne ich doma nemám, takže vám ukážem aspoň tú jedinú.
Rozjasňujúca pleťová maska so zrniečkami zlata od Freeman je síce akožeurčená pre suchú pleť, rozhodne sa jej ale nemusíte báť ani v prípade, že je vaša pleť normálna, zmiešaná alebo dokonca mastná. Maska má totiž príjemnú, chladivú gélovú konzistenciu a vlahu dodá akémukoľvek typu pleti. Okrem toho – ako sme už pri niektorých maskách od Freeman zvyknuté – maska je aj neuveriteľne pekná, že :)

saveonbeauty_freeman_golden_grain_maska_recenzia

Popri dávke hydratácie má maska pleti zabezpečiť aj rozjasnenie a spevnenie pleti, čo je furt len želaným plusom. Ak by som si teda mala vybrať medzi vyššie spomínanou, parfumérkovou pleťovou maskou Collistar a touto od Freeman, asi by som – holt - dala prednosť tejto druhej.
Tak a to by sme mali všetko. Ako som už spomenula, v mojej zbierke sa nachádza ešte nejaká tá pleťová maska navyše, tým sa ale povenujeme možno niekedy inokedy – dnes som vám chcela ukázať len to top, na čo môžem aktuálne prisahať.

Čo vy a pleťové masky? Používate pravidelne? A ktorá patrí medzi vašich obľúbencov?

- cc -

6 komentárov:

  1. Ani s jednou maskou, kterou ve článku zmiňuješ zkušenosti nemám. Ale pleťové masky od Freeman mám ráda. Občas si kupuji ty na 1-2 použití (v pytlíčku) :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie su idealne na take to vyskusanie a nasledne namlsanie na plne balenie ;)

      Odstrániť
  2. Jasné pleťové masky používam. Z tvojich som skúšala Avon tú zlupovaciu, tá patrí medzi lepšie masky. Fakt pleť vyčistila a dobre sa dávala dole, tak jemne i keď sa mi trhala čiže som musela zlupovať na viackrát. Enzymatický peeling Ziaja mám aktuálne doma, presne ten gélový, no zatiaľ som nepochopila, čo by mal vlastne robiť. A ešte mám rada bahná a masky od Freeman.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mrkni do mojej starej recenzie ;) Ale tento modry je podla mna lepsi, aspon konzistencne...
      Ak este bude v katalogu Avon ta Volcanic maska, vyskusaj urcite tu, ta je ozaj TOP!!! Bohuzial uz som ju davno v ponuke nevidela :(((...

      Odstrániť
  3. Maskujem, pravidelne, každý druhý večer, vždy po umytí vlasov :). Nuxe, Avon aj Biodermu používam aj ja, ostatné nepoznám a nepoužívam.
    Ale vyskúšam nájsť niečo od Freeman.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja pred :D ale teda kazdy druhy den len pocas peenky :)))
      Od Freeman planujem v dohladnej dobe ciernu, bielu a modru tubu, nazvy Ti nepoviem :D ale mala som tie "vzorkove" verzie a ohurili ma :)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...