piatok 11. mája 2018

Van Cleef & Arpels Rêve /alebo ako vonia leto/


Už snáď aj rok sme tu nemali žiadnu recenziu na vôňu a keďže sa za to presne ten rok hanbím ako pes, tak som sa rozhodla, že vám tu jeden dnes ukážem. Ak milujete svieže vône, ideálne na nadchádzajúce obdobie horúcich letných dní, tak čítajte smelo ďalej - ak vašou krvnou skupinou nie sú, čítajte kľudne tiež :).

saveonbeauty_van_cleef_arpels_reve_parfum_review


Milujem vône. Občas si niekedy večer len tak v pyžame sadnem na gauč, polejem sa mojím obľúbeným parfumom, v pravidelných intervaloch pričuchávam k zápästiu a premýšľam o všetkých možných aj nemožných zložkách vône. Uznávam, znie to trošku filozoficky až debilne, ale občas ma taká nálada skrátka pochytí. A keď si ešte môžem v ruke poťažkať flakón, ktorý ma uspokojuje aj po vizuálnej stránke, nie je o čom :).

saveonbeauty_van_cleef_arpels_reve_parfum_review

A dnes sa vám teda pokúsim popísať môjho aktuálneho obľúbenca od Van Cleef & Arpels /ktorých vône vo všeobecnosti sa mi celkom pozdávajú a asi sa im budem musieť prizrieť bližšie na zúbok!/.
V chutnom flakóniku, ktorý skvelo padne do ruky, sa má ukrývať sladučká hruška a kvietky neroli, srdce tvorí ľalia, pivonka a osmanthus, hrejivý základ zas santalové drevo a ambra. Toľko oficiálne info - ale keďže vône sú vecou asi najprudšie individuálnou, aká len môže byť, tak sa k vôni vyjadrím, ako ju vidím ja. Veď ako inak, že.

saveonbeauty_van_cleef_arpels_reve_parfum_review

Vôňa už na prvý oňuch pôsobí veľmi sviežo a ovocne, v podmaze ale ucítite aj nejaké tie kvietky. Ja osobne v nej cítim aj citrusy – aj keď avizovaná hruška asi veľmi okolo citrusov nechodila, že jo – tento odér ale nie je ani trošku otravný a saponátovo pôsobiaci, ako občas citrusové vône zvyknú byť. Jednotlivé zložky vyprchávajú presne v poradí, v akom vyprchávať majú. Ja to ovocie na sebe cítim asi tak hodinku pomerne intenzívne, potom to už začne celkom dosť rýchlo prechádzať do kvetiniek a takého toho teplého základu, až odér zmizne úplne.
Celkový dojem z vône je jednoznačne výrazne letný a myslím, že vôňa očarí asi drvivú väčšinu z vás – je dostatočne jednoduchá až dievčenská a možno by som ju dokonca prirovnala k takej tej „masovke“ typu Bright Crystal, mne to ale vlastne ani trošku nevadí.

saveonbeauty_van_cleef_arpels_reve_parfum_review

V mojom prípade musím ale spomenúť výdrž. Bohužiaľ, nielen náš voňavý vkus, ale aj samotná výdrž vône je vecou individuálnou a nie vždy tak úplne záleží na tom, či na seba striekate parfum, parfumovanú vodu alebo obyčajnú toaletku. Takže aj keď na kamarátke vydrží náš feši voňať asi celý deň, na mne dá, holt, len pár hodín a rozhodne musím vôňu počas dňa oživiť ďalšou spŕškou. Off course, ťažko povedať, nakoľko je to ovplyvnené mojou čuchovou rezistenciou voči mojim vôňam vo všeobecnosti, rozhodne som však doma mala/mám vône, ktoré na sebe skrátka cítim dlhšie, bodka.
Ako som už ale spomenula, mne tento fakt vlastne vôbec nevadí a za tie roky som si zvykla, že na mne skrátka ten parfum celý deň nevydrží. Nuž, občas vie byť život naozaj ťažký.
V každom prípade, k vôni sa rozhodne plánujem vrátiť. Navyše, cena je naozaj priaznivá – moje balenie stojí necelú dvacku a to 100vkové zoženiete za niečo málo nad 20 eur, cena pár exceláns...
No a to by bolo na dnes vlastne asi úplne všetko, čo som mala na srdci. Mám teda pre toto leto jednoznačné jasno – výdatne polievať sa budem práve Rêve parfémikom, pretože je pre mňa zosobnením leta a toto ja naozaj môžem, to bez debát!

hodnotenie: 9/10

Zhodnotenie parfumovanej vody po spotrebovaní nájdete tu.

Čím sa budete v horúcich letných dňoch polievať vy? ;)

- cc -

4 komentáre:

  1. Tak tahle vůně mě opravdu zaujala. Popisuješ ji moc hezky. Svěží ovocné vůně mám moc ráda. Jen škoda, že nevydrží déle vonět, ale taky mi nevadí svůj parfém opakovaně použít. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem :)
      No, celkovo mam pocit, ze tieto "svieze" vone na mne prilis dlho nevydrzia... Takze si myslim, ze to bude naozaj trosku aj "mnou", na kamoske vydrzi tato vona vonat dost dlho...

      Odstrániť
  2. Tak toto ide úplne mimo mňa, najmä ak je to masovka čo sa týka používania.
    Ja používam len také, ktoré vydržia na mne celý deň, lebo kupovať 2 balenia, aby som mala jedno aj v práci, nie je pre mňa. A nosiť si ho každý deň je eeee.
    Ja, ako každý rok, a v podstate aj celý rok, Bottega Veneta - klasika aj Eau Sensuelle, k tomu Donnu Karan a Estee Lauder - tiež 2 verzie..
    Uvidím či sa dá nalomiť aj niečím novým, zatiaľ ma nič nezaujalo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tvoj vkus uz trosku poznam, takze si naozaj nemyslim, ze toto by bola vona pre Teba :).
      To ja sa bez parfumu ani z domu nepohnem, kedysi som bola schopna vlacit so sebou aj 100ml flakony :D teraz uz max tie 50tkove, zlenivela som :)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...