pondelok 4. júna 2018

GABRIELLA SALVETE haul PART 2 / púdrové produkty


Tak a máme tu pokračovanie veľkého recenzovania Gabriella Salvete boxu. Ako som vám už spomínala v prvom článku o tejto značke, balík som dostala na testovanie z Elnina a ak by ste si chceli prečítať, ako som bola /ne/spokojná s mejkapom a primerom pod mejkap, určite mrknite tam. Dnes mám pre vás pokec o rozjasňovačoch, lícenkách, bronzeroch a púdroch, prípadne ich možných aj nemožných kombináciách :).

saveonbeauty_gabriella_salvete_pudrove_produkty_recenzia


Dnes som sa rozhodla, že začneme výsostne pozitívne :). Čo som si zamilovala maximálne a určite to nedám z ruky, to je bronzer s prekvapujúcim názvom Bronzer Powder s SPF 15 a lícenka Duo Blush. Obe vecičky sú dostatočne veľké a to ja naozaj rada. Okrem toho vlastne vôbec neprášia, čo sa nevidí občas, bohužiaľ, ani pri high end produktoch.

saveonbeauty_gabriella_salvete_cosmetics_review

Bronzer má naozaj krásny odtieň 02trošičku teplejším nádychom, čo je pre mňa osobne asi splnený sen, ale myslím, že vyslovene vedľa s ním nešliapnu ani bledule. Celkovo je k dispozícii v troch odtieňoch, takže hádam nebude problém vybrať si. Jeho pigmentácia je maximálne primeraná – rozumej: je pigmentovaný presne tak akurát, aby to s ním zvládli aj začiatočníčky a aby ste zároveň nemuseli pri jeho nanášaní stráviť polku života. 

saveonbeauty_gabriella_salvete_bronzer_recenzia


Jeho výdrž je v podstate celodenná a rozhodne vám ho môžem odporúčať! Jediná vec, čo mi na ňom trošku vadí, to je jeho odér, ktorý môjmu nosu nie celkom vyhovuje, ale keďže to nie je nič strašné, tak to tomuto bronzeru kvôli jeho pozitívnym vlastnostiam rada odpustím.
Podobne je na tom lícenka Duo Blush

saveonbeauty_gabriella_salvete_duo_blush_recenzia
saveonbeauty_gabriella_salvete_bronzer_licenka_swatch
vľavo bronzer, vpravo lícenka

Môj odtieň 02 /v ponuke na Elnine sú celkovo 4 odtiene/ je krásna, v panvičke dajmetomu broskyňkovo-koralová, na pleti s výrazným teplým podtónom. Rovnako ako bronzer ohuruje samými pozitívami – nepráši, pigmentácia ideálna, výdrž celodenná. Ako už názov samotný napovedá, lícenka pozostáva z dvoch častí – jedna by sa možno mohla tváriť ako niečo kvázirozjasňujúce, čo obsahuje drobučké trblietky, zvyšok je matný, ale popravde neriešim a štetcom poriadne pošmrdlám po celom balení. Na tvári zanechá v tom prípade aj nejakú tú jemnú trblietku, ale nemyslím si, že by to bolo na škodu veci, efekt je decentný. Rozhodne som spoko.
K ostatným púdrovým vecičkám, ktoré som dostala možnosť otestovať, mám už nejaké tie pripomienky až frfľačky.

saveonbeauty_gabriella_salvete_konturovacie_paletky_recenzia

Začnime multifunkčnými paletkami. Klasická Contouring Palette obsahuje bronzer, rozjasňovač a lícenku a tu už je to taká všehochuť. Pozitívne hodnotím fakt, že vecička ako celok opäť nepráši, pigmentácia je tiež taká akurát a výdrž uspokojivá. 

saveonbeauty_gabriella_salvete_contouring_palette_recenzia


Bohužiaľ, trošku nechápem farebné ladenie paletky – celkom si potrpím na to, aby boli tieto multifunkčné paletky v rovnakom podtóne a v tomto prípade je to taký mišmaš: bronzer je naozaj výrazne studený /bledule si určite budú rochniť!/, rosegold lícenka je viac gold než rose a rozjasňovač má studený podtón, na mojej pleti s nádychom do siva

saveonbeauty_gabriella_salvete_contouring_palette_recenzia
saveonbeauty_gabriella_salvete_contouring_palette_swatch

saveonbeauty_gabriella_salvete_contouring_palette_swatch
zľava doprava: bronzer, rozjasňovač, lícenka


Takže asi budem pri hodnotení tejto vecičky tak trochu trpieť schízou – bronzer totiž chválim, lícenka je taká diskutabilná a rozjasňovač maximálne tak do vnútorného kútika očí, na lícne kosti za mňa veľmi nie.
Paletku rozjasňovačov Highlighting Palette hodnotím asi ako zatiaľ najslabší púdrový produkt. Celkovo mám dojem, že rozjasňovače sú asi slabým miestom značky – sú suché /tým pádom málo pigmentované/ a všetky majú na pleti nádych do siva /čo je presne to, po čom Claire Clairmont celý život túži, mať pleť so sivými odleskami, že!/. 

saveonbeauty_gabriella_salvete_highlighting_palette_recenzia


Rovnako sú na tom aj rozjasňovače v paletke. Jeden rozjasňovač vizuálom pripomína skôr bronzer a ten tretí, fialový, ten neviem, čo mi pripomína. V každom prípade, všetky pôsobia na prvý pohľad v paletke príliš tmavo, v skutočnosti je ich efekt ale viac-menej rovnaký. Sivý. Na swatchi sa to možno tak nezdá, ale na tvári je ten efekt, bohužiaľ, tak trochu unisono.


saveonbeauty_gabriella_salvete_highlighting_palette_swatch

A v tomto prípade som si nie celkom istá, či ich ocenia aj bledule najbleduľovitejšie – ja s mojou žltou a relatívne už aj opálenou pleťou teda rozhodne nie a vecičku posúvam ďalej.
Na úplný záver dnešnej recenzie som si nechala púdre. Na otestovanie som dostala dva: zmatňujúci Matte Powder v mne aktuálne vyhovujúcom odtieni 02 /jo už zasa, teraz neviem, či je také kreatívne Elnino alebo Gabriella Salvete :D v každom prípade odtieňmi trafili/, s trošku žltším podtónom a bledučký Nude Powder v odtieni #jooojetotam: 02.

saveonbeauty_gabriella_salvete_puder_recenzia

Bohužiaľ, v prípade prvého spomínaného, Matte púdru to žiadna hitparáda teda nie je. Aj keď sa tvári zmatňujúco, na pleti dlho nevydrží a s trošku menej poslušnými mejkapmi /typu Cover Foundation/ si rozhodne neporadí. Na druhú stranu, celkom slušne fixuje korektor v oblasti nosa pod okuliarmi, čo ma teší. Ak by som ale mala dať nejaký konečný verdikt nad ním, tak vďaka jeho prudkej priemernosti rozhodne skôr nie ako áno.
Nude Powder je vlastne podobný prípad. Pleť by mal aj hydratovať, no ale čo už len púder nahydratuje, že jo. Ku cti mu slúži, že rovnako ako púder číslo jeden vôbec nepráši, ale ten efekt je vlastne tiež priemerný a na rozdiel od púdru číslo jeden mi neudrží na uzde ani korektor pod okuliarovými fazuľkami. Takže ho môžem využiť maximálne tak na doladenie príliš tmavého mejkapu, inak zmysel jeho používania príliš nevidím.
Tak a to by sme mali pre dnešok všetko. K cenám sa príliš vyjadrovať nebudem, vieme všetci, že sú vo veľmi prijateľnej hladine a všetkým rozpočtom friendly, takže nemalo by to cenu.
Môj konečný verdikt teda asi takto: bronzer a duo lícenka rozhodne áno, obľúbila som si ich a určite ich nikomu nedám. Ponechám si zrejme aj kontúrovaciu paletku vďaka praktickému baleniu, unikátnemu bronzeru a tiež zaujímavej lícenke. Rozhodne ale posuniem ďalej paletku rozjasňovačov /ak by ste ju chceli do giveaway, určite mi dajte vedieť, v opačnom prípade ju posuniem niektorej kamoške/ a púdre, tie si asi ponechám, ale len pre prípad núdze – z čoho vyplýva, že opätovne by som do nich už nešla.
Na záver hodnotenia:

Bronzer Powder 9/10
Duo Blush 9/10
Contouring Palette 6,5/10
Highlighting Palette 4/10
Matte Powder 5,5/10
Nude Powder 4,5/10

Skúšali ste už niektorú z týchto vecičiek? A čo vaše skúsenosti so značkou?

- cc -

10 komentárov:

  1. Zaujal mě ten bronzer vypadá fakt dobře.
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Od Gabrielly jsem měla tuto sadu a byla jsem docela spokojená. Bronzer byl super! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Gabriella má super produkty, ten bronzér musím pozrieť aj ja niekde, vyzerá super <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa s touto znackou zatial len zoznamujem :) ale bronzer urcite odporucam!

      Odstrániť
  4. Škoda, že těch posledních pár produktů tolik nezabodovalo :-(

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skoda, to jo, ale tak nejak som s tym ratala, ze nie vsetko sadne.

      Odstrániť
  5. Nejak som vždy išla mimo tejto zančky. Drogérku kupujem takmer úplne všetko v DM a tam som si tak nejak vždy vybrala, keď som poterbovala, inú značku.
    Možno škoda, neviem, ale nejak sa neviem dostať k jej vyskúšaniu.
    Lenka Brestenská

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mám to podobne, takže som rada, že som to takto vyfasovala na testovanie. Veľmi zvedavá som na rúže aj paletku očných tieňov, len som sa ešte nedopracovala k nafoteniu, lenivec :)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...