pondelok 8. októbra 2018

Zbavujem sa kozmetiky - ako a prečo, PART 5


Opäť raz po dlhšej dobe prišiel čas na kozmetické čistky a ja mám chuť vziať to pekne zhurta – nástup jesene si priam vyžaduje nejaký reštart a uvoľnenie priestoru pre niečo nové, že. Priznám sa, mám toho doma naozaj dosť, čo nepoužívam a používať už zrejme nebudem a keďže aktuálne sa naozaj držím chodníčkov minimalizmu /ha ha/, pociťujem priam životnú potrebu niekomu zopár vecičiek posunúť.
Okrem toho, dala som si čisto nenovoročný záväzok, že doma budem „skladovať“ okrem tých najobľúbenejších produktov len tie najdrahšie - samozrejme v tom prípade, ak nestoja za prd – ak stoja, nepomôže im ani svätená voda a vy aspoň vidíte, že snobka naozaj nie som :).
A v dnešnom článku vám teda ukážem, že čoho som sa rozhodla nadobro sa zbaviť.

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_kozmetika_recenzia


Paletkami začnime a rovno hneď v počte tri kusy. Dve z toho sú od Gabriella Salvete a obe majú niečo spoločné – od testovania som ich nepoužila ani raz.
Čo sa paletky rozjasňovačov týka, mala som chvíľkovú tendenciu posunúť ju do giveaway pre vás, ale keďže som ju vyskúšala, nakoniec som sa rozhodla od môjho zámeru upustiť. Paletka je okrem toho naozaj zlá, všetky rozjasňovače napriek uleteným odtieňom pôsobia na pleti sivo, sú suché a nič moc pigmentované, takže toto rozhodne nepotrebujete!

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_konturovanie_recenzia


Paletka číslo DVA s bronzerom, rozjasňovačom a lícenkou je na tom už lepšie, ale furt to nie je vec, ktorú by som k životu nutne potrebovala. Podobnú a môjmu podtónu pleti viac vyhovujúcu paletku mám už nejaký ten rôčik od Oriflame a tá mi vlastne k životnej spokojnosti plne postačuje. Kontúrovacia paletka od GS je vhodná skôr pre bledule a to ja teda až tak strašne nie som ani v zime, že. Jo a btw, na ten rozjasňovač zabudnite tiež – značka skrátka rozjasňovače nevie, to je jasné ako facka.

saveonbeautyblog_gosh_konturovacia_paletka_recenzia

Multifunkčnú paletku od GOSH na tvár, oči a obočie som dostala na testovanie kedysi ceeelkom dávno a v konečnom dôsledku som z nej využívala akurát tak bronzer. Ten bol síce fajn, ale nie až tak fajn, aby som kvôli nemu skladovala doma celú – a navyše celkom dosť veľkú - paletu. Zvyšné veci, nachádzajúce sa v paletke, boli pigmentované v podstate priemerne a nepovažovala som absolútne za potrebné používať ich. Takže výsledok je jasný – paletka snáď niekoho poteší viac, než mňa, ktorej doma vlastne len zavadzala.

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_licenka_recenzia

Pokračujme ďalej a opäť s Gabriellou Salvete. Posunúť preč som sa rozhodla aj lícenku, ktorú som síce vychválila v recenzii a dušovala sa, že ju neposuniem, ale holt, kecala som. Nie že by farbičiek na líčka bolo niekedy dosť, že, ale pravda je taká, že skôr kopem za tie luxusnejšie, potažmo z akéhokoľvek dôvodu zaujímavejšie škatuľky -  a tých mám doma celkom dosť. Takže povestný Čierny Peter ostal práve tejto lícenke, ktorá ale novej majiteľke rozhodne celkom fajn poslúži.

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_matte_nude_powder_recenzia


Ja a pleťové púdre, to je tiež dostatočne výživná téma. Uprednostňujem síce klasické, kompaktné verzie, ktoré pošmrdlám štetcom a letím a tie sypké ma privádzajú zväčša na pokraj šialenstva, ale oba púdre od GS, ktoré som testovala, ma svojimi účinkami teda nenadchli ani omylom. Svojich favoritov mám v iných značkách a aj keď som spočiatku plánovala, že púdre nechám pre prípad núdze, v konečnom dôsledku som si uvedomila, že by mi pri tom počte doma zostarli nielen tieto, ale aj tie ďalšie, ktoré mám naozaj rada.

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_ceruzka_na_obocie_recenzia

Ceruzka na obočie je v mojom prípade taká trošku diskutabilná vec. Mne osobne musí vyhovovať nielen odtieňom, ale hlavne tým, že je to mikroceruzka a nič iné. Čo teda naša ceruzka od GS nespĺňa ani náhodou, že. Všetky moje ďalšie výhrady k nej nájdete v recenzii, v konečnom dôsledku ju ale posielam preč práve vďaka týmto dvom veciam.

saveonbeautyblog_frais_monde_parfumovany_olej_recenzia


Parfumovaný olej od Frais Monde s vôňou čerešňového kvetu síce voňal krásne, aj jeho výdrž bola fajn, ale jednoducho ja na tieto alternatívne konzistencie vôní skrátka nie som. Asi som príliš pohodlná, aby som do parfumu pchala prsty, potažmo si predtým aj potom ešte aj umývala ruky, takže som sa rozhodla posunúť ho skôr, než sa vôňa stihne pretransformovať do smradu.

saveonbeautyblog_elizabeth_arden_green_tea_telove_mlieko_recenzia


ELIZABETH ARDEN Green Tea telové mlieko
Trošku iný prípad je parfémované telové mlieko od Elizabeth Arden v odéri Green Tea. Tento druh telových mliek mňa osobne vysušuje ako sviňa – a keďže táto konkrétna vôňa ide už tak trochu mimo mňa, tak som ho posunula kamarátke.

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_XXpress_volume_aqua_waterproof_mascara_recenzia


Nový domov si už našla aj vodeodolná riasenka od Gabriella Salvete. Svoje úmysly som vám naznačila už v recenzii a k adopcii došlo skôr, než som sama čakala. Holt, ja a vodeodolné riasenky si asi nikdy porozumieme.

saveonbeautyblog_dermacol_16h_lip_colour_recenzia


Poslednou už posunutou vecičkou je tekutý rúž od Dermacolu v odtieni 06, ktorý som svojho času síce zbožňovala, ale... Ale. Farba síce naozaj drží na perách ako pribitá, avšak po naozaj veľa hodinách mám s ňou jeden zásadný problém. Aj keď spočiatku som tento jav až tak nepozorovala, možno aj pod vplyvom zubu času mi po celom dni v práci začala farba na perách cuckovatieť a neviem čo všetko možné - čo mi začalo spôsobovať teda riadny bolehlav a vecičky  som používala čím ďalej, tým menej. Okrem toho, priam neskutočne mi vadí fakt, že pri tých výraznejších odtieňoch jednoducho tú hranicu medzi narúžovanou časťou a vnútornou sliznicou pier vidieť naozaj že brutálne. Takže v konečnom dôsledku je len otázkou času, kedy sa zbavím aj toho druhého fešiho, čo mi doma ešte ostal – tento relatívne nude odtieň som posunula kamoške, ktorá ho vždy chcela a nikdy nezohnala :).

Tak, a to máme pre tentokrát už asi opäť raz všetko. Obligátna otázočka na záver: Máte skúsenosť s nejakým zázrakom z nášho dnešného článku? A čoho ste sa zbavili naposledy vy? :)

- cc -


12 komentárov:

  1. vidim, ze nie som jedina ktora sa zbavovala kozmetiky v poslednych dnoch :D akurat som riesila ze posuniem dalej paletky tienov od gosh a par inych veci, ktore asi nikdy v zivote nevyuzijem a ani nespotrebujem kvoli tomu, ze su vsetky nejako divne trblietave a v poslednom case uprednostnujem matne licenie :)a par vecami z tejto ponuky mam skusenost ale najviac ma stve asi ten dermacol, lebo mi robi presne to iste :-/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jesenné upratovanie, no... :D
      Tekuté rúže od Dermacolu sú také trošku schizofrenické - prvotné nadšenie strieda nechuť používať u viacerých, čo počujem/čítam/vidím...

      Odstrániť
  2. Ten Frais Monde olejíček musí vonět pěkně, mám jich doma několik a žádný nezklamal.
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som s ním bola naozaj spokojná, len teda vďaka tej konzistencii som ho moc nepoužívala... Preto som sa rozhode, že ním urobím radosť niekomu inému :).

      Odstrániť
  3. taky jsem dělala pořádek v kosmetice nedávno

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Treba, treba... Tieto poriadky robím najradšej, kiež by som s takou chuťou vysávala! :D

      Odstrániť
  4. Fíha a ja som si tie paletky od GS chcela kúpiť. No ale tak už som si to asi rozmyslela. A Dermacol rúže s tými mám rovnaký problém, strácajú sa strašne. Nevyzerá to pekne. Na mne dokonca ani nejako extra dlho nevydržia.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ešte s tou kontúrovacou až tak vedľa nestúpiš, ale tie rozjasňovače sú peklo!!!

      Odstrániť
  5. Také jdou voděodolné řasenky mimo mě :-D ať je to jakákoliv :-D


    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Málokedy vyhadzujem, to už naozaj musí byť. Kupujem rozumne a plnú verziu až po vyskúšaní alebo keď naozaj viem, že mi to sadne. Ani si nepamäútám kedy som niečo vyhodila čo mi nepadlo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vieš, to je ten ťažký beautyblogerský život :D z vecí, ktoré si kúpim sama, vyhadzujem alebo posúvam ďalej len máločo...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...