piatok 22. februára 2019

BENEFIT the POREfessional / porovnanie podkladových báz

Tak mám za sebou náročné týždne žmúrenia, sledovania, natáčania tváre do všetkých možných aj nemožných strán a otravovania kolegyne s nátlakom na vyslovovanie jej názoru /takže si vlastne konečne oddýchneme obe J/.
To, že som si ulovila na testovanie z Elnina práve the POREfessional primer zn. Benefit mi spôsobilo naozaj nesmiernu radosť a dnes už konečne nastal čas čé, keď sa s vami môžem podeliť o moje /a kamoškine, off course J/ dojmy.
No, bol to skrátka boj, čo vám poviem...

saveonbeautyblog_benefit_porefessional_podkladova_baza_recenzia


Dnešný článok vezmem tak trošku ako porovnanie, takže sa vrátime aj k mojej doteraz najobľúbenejšej podkladovej báze pod mejkap od Clarins. Tá je síce určená aj na vizuálne zjemnenie vrások, nielen na rozšírené póry – čo je teda primárnou funkciou primeru od Benefitu – ale myslím, že ich porovnanie je viac ako na mieste.
Začnime obalom. 

saveonbeautyblog_benefit_porefessional_podkladova_baza_recenzia

Ja mám síce v prípade benefitieho primeru len miniatúrku, ale aj tá full verzia je veľmi ňuňu – klasická, milo farebná tubička, ktorá je maximálne funkčná a praktická /nech žije pchanie prstov to tégliku od Clarins primeru, že jo/. 
Pre niekoho bude možno podstatná informácia, že benefití primer vonia. Jemne, nevtieravo a pekne - možno po kvetinkách, čojaviem... Každopádne, vôňu cítiť len pri samotnej aplikácii, ďalej už nie.
Čo sa týka konzistencie, posnažím sa to popísať tak trošku so sedliackym rozumom
Zatiaľ čo primer od Clarins svojím vizuálom pripomína silikónovú pastu, ten od Benefitu je taký trošku jemnejší a vyzerá skôr ako silikónová kašička J. Okrem toho, je aj jemne sfarbený do hneda – na pleti to ale nevidno. Proces aplikácie je vďaka konzistencii príjemný a predsa len trochu jednoduchší, než je to v prípade pastovitého primeru od Clarins.

saveonbeautyblog_benefit_porefessional_podkladova_baza_konzistencia

saveonbeautyblog_benefit_porefessional_podkladova_baza_konzistencia


Ako som už spomenula, pri testovaní som tentokrát bola za fuckt extrémnu sekeru. Vyskúšala som primer od Benefitu 1) na nose, oblasti pod očami po jeho stranách a na čele, 2) napatlala som ho na polovicu tváre a na tú druhú som dala primer od Clarins, 3) napatlala som ho na polovicu tváre a na tú druhú nedala nič – a pravidelne každú hodinu terorizovala samú seba a kolegyňu sledovaním toho, ako môj vizuál /ne/postupuje J

saveonbeautyblog_benefit_porefessional_podkladova_baza_pod_makeup_recenzia

No a výsledky sú nejaké takéto:
Obe podkladové bázy zabezpečia wau efekt, to bez debát. Póry ostanú okamžite podstatne menej viditeľné, pleť krásne vyhladená a po cécéá 5 minútovom vstrebaní je aj následná aplikácia mejkapu bezproblémová. Žeby mejkap vďaka týmto primerom nejako výrazne lepšie/dlhšie na pleti držal, to som si nevšimla – s výdržou mejkapov problém naozaj nemávam, za čo vďačím pravdepodobne mojej nie úplne mastnej pleti, takže si urobte názor samé, či to dokážem objektívne posúdiť alebo nie.
Rozhodne ale pleť s použitím oboch týchto primerov vyzerá krajšie.

saveonbeautyblog_benefit_porefessional_podkladova_baza_recenzia

Asi najväčší problém s oboma týmito vecičkami mám v tom, že tá pleť vyzerá krajšie v mojom prípade tak cécéá 4 hodiny – Clarins je na tom o kúštik lepšie než Benefit /potvrdené nielen mnou, ale aj kamoškou/, ale nejaký výrazný rozdiel zas čakať nemusíte.
Po tých 4 hodinách totiž už takmer nevidno rozdiel ani medzi oboma primermi, avšak ani medzi časťou pleti, kde dáte primer a kde nanesiete mejkap priamo na pleť! Obe patladlá sa do mojich pomerne veľkých pórov vpijú a hotovo.

saveonbeautyblog_benefit_porefessional_podkladova_baza_zlozenie

Každopádne musím ale skonštatovať, že tieto dve podkladové bázy sú rozhodne tými najfunkčnejšími, aké som kedy vyskúšala. Je teda len na vašom zvážení, či do niektorej z nich ísť – ja sama ich nepoužívam každý deň, skôr len príležitostne alebo pod mejkapy, o ktorých viem, že zvyknú póry zvýrazniť viac, než som ochotná tolerovať.
Ja osobne by som sa rozhodla skôr asi pre primer od Clarins, ktorý nielen že má o niečo lepšiu výdrž, ale dokáže viac zminimalizovať aj viditeľnosť vrások, nielen pórov.
Čo sa cien týka, je vám zrejme jasné, že neplávame vo vodách pre lakomé J. Aktuálne je na tom Clarins lepšie – zatiaľ čo POREfessional primer o objeme 22ml vyjde na zhruba 38 éčok, 15ml Clarins primer nájdete na Elnine práve v akcii za krásnu ani nie dvacku! Ak by ste ale akciu premeškali, pomer cena – objem bude kopať skôr za primer od Benefitu. /Btw, ten môžete vyskúšať aj v 7,5 ml miniatúrke, ktorá, ak si dobre pamätám, vyšla na cécéá 13 éčok!/

saveonbeautyblog_benefit_porefessional_podkladova_baza_recenzia

Porefessional primer od Benefitu rozhodne nemôžem označiť za produkt, ktorý nefunguje a asi by som neváhala zainvestovať ani do plného balenia za podmienky, že by bolo v nejakej super akcii. V opačnom prípade by som, holt, uprednostnila asi radšej moju klasiku od Clarins, potrebám mojej pleti vyhovuje predsa len trošku viac.
Na záver hodnotenie:

8,5/10

Naozaj by ma zaujímal váš názor na primer od Benefitu. Skúšali ste? A ktorý primer je TOP pre vás?

- cc -



17 komentárov:

  1. Mna by skor zaujimalo , odkial mas tu kefu na make-up na druhej fotke. Nieco take surne potrebujem, len vsade to predavaju len v sade s dalsimu mensimi kefkami a tie mi netreba. Dokonca by som sa preniesla i cez tu zlatu farbu :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mačka ani boh nevie! :D Dostala som ju do daru, ale tá rúčka je tak strašne ohýbaniaschopná, že sa to dá použiť asi fakt len na to fotenie! :D

      Odstrániť
    2. Makeup Revolution také má :)

      Odstrániť
    3. Mám ten na makeup a sem tam ho používam. Ale lepšie sa mi pracuje s flat top :) ale nie je zlý :)

      Odstrániť
    4. Nápodobne, niet nad flat top :)

      Odstrániť
  2. Báze pod make-up moc nepoužívám. Sahám po ní velmi málo, jen když potřebuji mít opravdu dokonale vyhlazenou pleť. Se značkou Benefit žádnou zkušenost nemám.. Používám bázi od Nyxu a dříve jsem měla tu známou klasiku od Dermacolu,

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tú od DERMACOL moc nemusím, tieto mastné, silikónové "gély" sa mi netento... :) Radšej mám takéto "kaše" ako je Benefit alebo ten Clarins, mojim pórom vyhovujú viac :D

      Odstrániť
  3. Tak ten Clarins ma veru že zaujal o čosi viac :D Ja nedám dopustiť na Smashbox :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja ju mám veľmi rada, mne dosť dobre funguje aj na mastenie pleti :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som si moc nevšimla na sebe... Ale je pravda, že ju dávam v podstate len lokálne na okolie nosa, tam sa to až tak odsledovať nedá...

      Odstrániť
  5. Za mňa primer nepoužívam a to mám zmiešanú v T zóne mastnú pleť a k tomu aj zreú s vráskami.
    Pre mňa je dôležitejšie používať správny podklad - sérum a krém. Zmenila som toto všetko na deň na AnneMarie Borlind (prírodná kozmetika) a teda lesknem sa úplne minimum.
    Ani neviem či som niekedy použila bázu pod makeup :))).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Co konkretne od Annemarie pouzivas? Ktoru radu?

      Odstrániť
    2. Ahoj, radu pre pleť zrelú System absolut (verzia Light) + na večer aj boostery (na nos a na čelo).

      Odstrániť
    3. Super, dakujem. Idem pozriet zlozenie.

      Odstrániť
    4. Ja primer používam hlavne kvôli pórom, ale teda aj to len občas - buď ak idem na nejakú akciu alebo pod mejkapy, o ktorých viem, že póry časom zvýraznia.

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...