pondelok 15. apríla 2019

TREND IT UP & ESSENCE fixačné gély na obočie / porovnanie


Dnešný článok som pre vás plánovala naozaj dlho. Rozhodla som sa otestovať dva preslávené až vyhajpované produkty na obočie z drogérie, na ktoré prisahá veľa z vás a keďže jeden z tých produktov je aj môj must-have, čo by som to bola za charakter, keby som ich nevyskúšala oba a nezverila sa vám so svojimi dojmami – nedojmami, že. Takže si dnes urobíme malé porovnanie fixačných gélov na obočie Brow Gel Filler Waterproof od trend IT UPmake me BROW od Essence a snáď sa dopracujeme aj k nejakému plodnému záveru - aby ste si vedeli urobiť obraz bez toho, že by ste museli skúšať oba ;).

saveonbeauty_gel_na_obocie_z_drogerie_recenzia


Aby sme mali jasno, hneď na úvod vám predstavím moje odtiene. V prípade gélu od TIU ide o odtieň 020 a gél na obočie Essence je v odtieni 01 blondy brows, oba odtiene sú svetlé a studené. Takže berte do úvahy, že som testovala len tieto dva odtiene, ktoré by mali byť vhodné pre blondíny, potažmo tie z nás, ktoré sú maximálne hnedovlásky. Môj gél od TIU je kúštik tmavší než ten od Essence, na obočí si rozdiel ale nevšimnete. 

saveonbeauty_trend_it_up_essence_gely_na_obocie_porovnanie
zľava doprava: TIU gél na obočie, odtieň 020, ESSENCE gél na obočie, odtieň 01 blondy brows


Popravde, ja nejako extrémne tie odtiene vlastne ani neriešim, pretože na obočí ich nie úplne vidno – obočie si dokresľujem ceruzkou na obočie /ktorej odtieň pre mňa podstatný je!/ a gélmi ho len fixujem, aby všetko držalo tam, kde má.
Napriek všetkému, v ponuke minimálne značka TIU má aj gél bezfarebný /ktorý ale nie celkom odporúčam, pretože trošku zanecháva na obočí biele stopy a tým pádom sú nutné dodatočné úpravy kefkou!/, odtiene si ale radšej v drogérke očekujte samé.

saveonbeautyblog_gely_na_obocie_z_drogerie_porovnanie

1/ balenie+ aplikátor
Začnime teda vizuálom. Oba fixačné gély sú klasické špirálky ako obalom, tak aj aplikátorom. Z estetického hľadiska sa mi pozdáva oveľa viac gélik od Essence, čo sa týka ale aplikátora, tu kopem jednoznačne za ten od TIU. Jeho špirálka sa ku koncu mierne zužuje – na rozdiel od klasickej rovnej špirály Essence – čo by ale nebol ten najzásadnejší problém s ňou. 

saveonbeauty_lacny_gel_na_obocie_z_drogerie_recenzia



Je mi jasné, že to má čo do činenia aj s konzistenciou samotnou, ale špirálka gélu od Essence naberie tak obrovské množstvo tej hmoty /obzvlášť v začiatkoch používania, keď ešte nie je tak trošku vyschnutá/, že skrátka nemáte šancu neulepiť to obočie! Následne samozrejme musíte použiť čistú špirálku, aby ste to tak nejak učesali, aby to obočie vyzeralo použiteľne - aj aplikátor gélu od TIU musíte pootierať o okraj tuby, to zas né, že né, ale rozhodne to ide jednoduchšie a celkovo s týmto aplikátorom sa mi pracuje lepšie, než s tým od Essence. Komfortnejšie, presnejšie, rýchlejšie. Bodka.

saveonbeautyblog_trend_it_up_brow_gel_filler_gel_na_obocie_recenzia

2/ výdrž
Čo sa výdrže týka, tu je to jednoznačné. Obe farbičky som naniesla na chrbát ruky a nechala asi tak minútku zaschnúť. Pri šmrdlaní prstom držali oba ako betón, ale keď som si prst navlhčila, gél od Essence zmizol ako gáfor. Ten od TIU, tváriaci sa vodeodolne, držal ako betón furt a zišiel z ruky až pri klasickom vydrhnutí rúk mydlom.

saveonbeauty_gely_na_obocie_swatch
zľava doprava: TIU gél na obočie, odtieň 020, ESSENCE gél na obočie, odtieň 01 blondy brows

saveonbeauty_gely_na_obocie_swatch
zľava doprava: TIU gél na obočie, odtieň 020, ESSENCE gél na obočie, odtieň 01 blondy brows

3/ fixácia
S výdržou, off course, súvisí fixačný účinok. Zatiaľ, čo gél od Essence vám obočie len jemne umokrí a tým trošku skrotí, gél od TIU to obočie doslova zabetónuje na celý deň.
Myslím to ale jednoznačne v dobrom! Poriadna fixácia obočia je presne to, čo mne plne vyhovuje a vôbec neriešim to, či pri dotyku vec na obočí cítim alebo nie! Samozrejme, nechcem tým povedať, že by obočie s gélom od Essence vyzeralo naprd a lietalo vám už po polhodine všetkými možnými aj nemožnými smermi. To určite nie. Ale jednoducho necítim sa s ním tak bezpečne, ako je to s fixačným gélom od TIU, chápete :).
V tomto teda záleží len na vašich preferenciách, či vám trošku „tvrdšie“ obočie vadí alebo to, naopak, vyhľadávate.

saveonbeautyblog_trend_it_up_a_essence_gely_na_obocie_recenzia

4/ zahustenie obočia
Obidva fixačné gély obsahujú malé vlákenká, ktoré by vám mali vaše obočie tak trošku zahustiť. Aby som pravdu povedala, tento efekt odsledovať sa mi nejak nepodarilo a vlastne ho ani vôbec neriešim. Obočie si vždy upravujem aj ceruzkou na obočie, čím si ho vlastne „zahustím“ sama a to mi k životnej spokojnosti bohato stačí.

saveonbeautyblog_trend_it_up_a_essence_gely_na_obocie_recenzia
Aplikátory zľava doprava: TIU gél na obočie, odtieň 020, ESSENCE gél na obočie, odtieň 01 blondy brows


5/ cena
Cenu, myslím, tiež nemá význam riešiť. Pokiaľ si dobre pamätám, o niečo lacnejší je gél od Essence, ale ani ten od TIU zrovna rekordy v závratnosti cien netrhá, že /aktuálne som ho dokonca kúpila vo výpredaji za 1 éčko!/. Takže v tomto prípade by sme sa mali riadiť skôr veľkosťou balenia, potažmo tým, ako dlho vám celý obsah vydrží.
No ale sklamem vás aj tu :). Žiadne veľké rozdiely som za tie mesiace až roky nepobadala - gél od Essence vyzerá síce útlejšie /a aj je - rozdiel v objeme je 1,2 ml/, ale počas používania bolo nejak nad moje sily všimnúť si v týchto sférach v podstate akýkoľvek rozdiel! Takže opäť raz bezpredmetné a oba gély vám vydržia pri dennom používaní celé mesiace!

saveonbeautyblog_essence_make_me_brow_recenzia

No a vlastne by sme asi aj boli na konci dnešného „výskumu“. Za mňa teda jednoznačne z tohto súboja vďaka vyhovujúcejšiemu aplikátoru a celkovému účinku víťazne vychádza práve gél na obočie od trend IT UP. Nie, že by sa ten od Essence nedal používať, ale ak by som si mala vybrať, rozhodnem sa pre ten od TIU. Celkom dobrovoľnebez nátlaku :).
Čo vy? Kopete za tím trend IT UP alebo tím Essence?

- cc -


4 komentáre:

  1. Tak ja kopem za tím Gimmebrow od Benefitu, ale keď sa mi aktuálne nechce míňať taká suma peňazí, tak oba tieto svoju úlohu splnia. Ale teda, Trend It Up o niečo lepšie. I keď pri mojom šedočiernom obočí sa mi ťažko hľadajú farby v týchto dvoch značkách.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím :). Zaujímalo by ma ale seriózne, aké "benefity" má to od Benefitu oproti trebárs gélu od TIU...?

      Odstrániť
  2. Já si nemohu vynachválit gelovou řasenku na obočí od Loreal :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak tú som ešte neskúšala, ale ďakujem za tip! :)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...