piatok 30. augusta 2019

Koniec dobrý, všetko dobré! / Na čo som zmenila názor?


Dnešný článok – na rozdiel od toho posledného :) - by sme v istom slova zmysle mohli brať ako taký trošku topproduktový. V uplynulých mesiacoch až rokoch som totiž pri niektorej dekoratívnej kozmetike, z ktorej som nebola tak celkom nadšená, potažmo ma rovno sklamala, prehodnotila svoje názory a v posledných mesiacoch ju používam čím ďalej, tým radšej. No a tak som sa rozhodla ukázať vám ju pekne pokope, v jednom článku.

saveonbeautyblog_guerlain_kiss_kiss_ruz_na_pery_recenzia


Myslím si, že najmä v prípade beautyblogerky je tento vývoj úplne prirodzený. Za tie roky som toho totiž poskúšala už naozaj dosť a vplyvom týchto skúseností už dokážem dekoratívku hodnotiť čo najobjektívnejšie, ako sa dá. A to aj so spätnou platnosťou :).
Takže začnime rúžmi na pery a rovno mojou láskou najväčšou, rúžovým musthave a najlepším rúžom ever.

saveonbeautyblog_guerlain_ruze_na_pery_recenzia

Luxusný Kiss-Kiss Shaping Cream Lip Colour od Guerlain v odtieni Very Pink /na fotke vpravo/ je naozaj dokonalý rúž na pery. A keď poviem dokonalý, tak myslím dokonalý s veľkým . V prvotnej recenzii som mu vyčítala slabšiu pigmentáciu a aj keď som si uvedomovala, že porovnávam s matnou pastelkou od Astoru, neodpustila som si nielen že rýpavú poznámku, ale ani sklamanie samotné!
Veľká chyba. Od tých čias ste rúž od Guerlaina mohli vidieť v iks topproduktových článkoch ako ten najlepší rúž ever a snáď je vám z toho jasné, ako moc sa zmenil môj postoj k nemu. Vplyvom rokov a skúseností oceňujem čím ďalej, tým viac jeho komfortnú, peryrozmaznávajúcu konzistenciu, vďaka ktorej zanechá vaše pery priam šťavnato hodvábne, ako to žiaden iný rúž nedokáže. Okrem toho, to vytrácanie sa z pier počas dňa je tak prirodzené, že ten rúž skrátka aj napriek megahydratačnej prapodstate nemusíte obnovovať a furt to bude vyzerať dobre! Klenot. Fuckt.

saveonbeautyblog_guerlain_kiss_kiss_shaping_cream_lip_colour_very_pink_recenzia

Veľmi oceňujem tiež odtieň, ktorý je vhodný ako na večer, tak aj na deň, pretože napriek výraznosti pôsobí na perách veľmi prirodzene a asi budem mať problém, keď si budem vyberať ďalší Kiss-Kiss rúž... Vyskúšať inú farbičku? Ale čo keď túto aktuálnu tak potrebujem k životu? Prúser, no...
Ďalším, a tentokrát podstatne lacnejším borcom, na ktorý som zmenila názor, sú Megalast Lip Color matné rúže na pery od Wet´n Wild

saveonbeautyblog_wet_n_wild_megalast_ruz_na_pery_recenzia

Moji dvaja fešáci sú v ružových /ako inak/ odtieňoch Don´t Blink PinkSmokin´Hot Pink a obzvlášť ten prvý - svetlejší a menej decentný - používam posledné mesiace čím ďalej, tým viac! A čím ďalej, tým radšej.
Ako jo, tie plastové obaly sú furt rovnako ohavné, ako boli aj pred tými tri a pol rokmi. Okrem nich som rúžom ale vyčítala to, že sa /aj po usadení sa na perách/ odtláčajú na poháre, zuby a čojaviemkdevšade a nedržia na tých perách podľa mojich predstáv. No ha ha. Lebo všetko v kozmetickom svete pôjde podľa predstáv Claire Clairmont.

saveonbeautyblog_wet_n_wild_megalast_ruz_na_pery_recenzia

Tak predovšetkým, treba jednoznačne vziať do úvahy cenu. Rúže sú/boli naozaj veľmi lacné, ak si dobre pamätám, ich cena bola niečo okolo 3,50. No a mne neostáva iné len skonštatovať, že za tie peniaze sú to naozaj dobré rúže. A teda nielen za tie peniaze...
Konzistencia rúžov je taká trošku voskovitá, ale nie nepríjemná na perách. A áno, síce sa odtláčajú /na zuby nie, tam stačí pootierať vnútornú stranu pier papierovou utierkou!/, ale na perách samotných si úbytok farby veru nevšimnete ani náhodou! A to je tiež vec hodna ocenenia.
Farba vám na perách ostane dokonca aj po odlíčení papierovou utierkou – a furt to vyzerá dobre - a ak chcete odstrániť aj posledné zvyšky, je potrebné použiť micelárku alebo niečo podobné! Za mňa teda určite áno, na tú osemhodinovú šichtu do práce tieto rúže sú rozhodne viac ako použiteľné!
Pri perách ešte ostaňme, konkrétne pri kontúrovacích ceruzkách na pery. Keďže mám v obľube najmä tie výraznejšie rúže, sú pre mňa najabsolútnejšou potrebnosťou a mám ich doma viacero.

saveonbeautyblog_pupa_milano_easy_liner_ceruzka_na_pery_recenzia

Kontúrku Easy Liner Lips od Pupa Milano v odtieni 007 Crazy Fuchsia /na fotke štvrtá zprava/ som vám ukazovala v tomto článku. Kupovala som ju asi tak milión rokov dozadu a v recenzii som trošku pofrfľala na to, že je výrazne krémová a teda najmenej drží.
No nedrží najmenej. Že je veľmi krémová, to je fakt. Aj že pri zotretí prstom ide dole ľahko je fakt. Ale faktom je aj to, že pokiaľ ceruzku mechanicky nezotriete, tak vám ten rúž na perách udrží a za ich hranicu ho nepustí anibohovi, ako sa to pri niektorých ceruzkách občas stáva.
Takže, maximálna spokojnosť a keďže tento odtieň je môj zamilovaný, už mám doma ďalší kus a pre istotu som k nemu prihodila ďalší. Ružový, off course.
Na samý záver tu máme jednu paletku očných tieňov. No a nie je ňou žiadna iná, než preslávená Naked Dvojka od Urban Decay

saveonbeautyblog_urban_decay_naked_paletka_recenzia

Keď som ju objednávala priamo z USA, moje nadšenie nepoznalo hraníc.
Keď som ju prvýkrát vyskúšala, moje sklamanie tiež nepoznalo hraníc.
Objektívne treba ale uznať, že to bola moja prvá veľká /a drahá/ paletka očných tieňov a moje skúsenosti na tomto bojovom poli chabé.
Ako áno, očné tiene v Naked Dvojke prášia furt rovnako. 

saveonbeautyblog_urban_decay_naked_2_paletka_ocnych_tienov_recenzia

Dokonca môžem povedať, že na tie prevažne studené odtiene mám náladu len málokedy. Ale ak je očný tieň kvalitný a jeho jedinou „chybou“ je to, že pri naberaní štetcom práši, tak sa skrátka situácii prispôsobím ja - naberám farbu na štetec šetrnejšie, prípadne použijem iný aplikátor a je po probléme.
Konzistencia tieňov je krásne maslovitá, sú skvelo pigmentované, blendia sa dobre a mne k spokojnosti v podstate viac netreba. Naozaj v tomto prípade treba vždy prispôsobiť spôsob aplikácie tieňa na štetec a tiež spôsob aplikácie farby zo štetca na viečko - a potom už frfľať naozaj nebudete môcť.
No, a to by sme pre dnešok mali snáď všetko. Koľkokrát sa vám už stalo, že ste po rokoch zmenili na dekoratívnu kozmetiku názor?

- cc -




8 komentárov:

  1. Je to normálne, že po dlhšom čase sa nám produkty začnú páčiť. Niekedy sa ten efekt za pár týždňov či mesiacov tak nevidí. Mne sa to stáva aj s pleťovou kozmetikou. Najprv sa na ňu nasťažujem a potom je perfektná.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hodněkrát:-) Proto nikdy nedávám na první dojem, pokud to tedy není vyloženě nepoužitelné, ve své sbírce mám dost produktů, ke kterým jsem si nemohla z nějakého důvodu najít cestu a nakonec jsem zjistila, že tak marné nejsou.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No pri skincare je to jasné, že väčšinou nemožno dávať na prvý dojem, zhodnotiť účinky napr. pleťového krému po týždni používania nie je asi úplne možné :). Ale pri dekoratívke to celkom ide. Názor na produkt si ale utvárame AJ testovaním INÝCH produktov...

      Odstrániť
  3. Vyjadrim sa k paletke tienov. Odpustit by som jej to mohla, ak by sa pohybovala v nizsej cenovej kategorii. Pri sume, aku pytaju UD sa odpustat nic nebude :-)

    |Kaviareň u mačky|

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež som bola kedysi taká zásadová :) chvalabohu už som z toho asi tak nejak vyrástla :D Jednoducho ideálne očné tiene neexistujú, vždy ide NIEČO na úkor NIEČOHO...

      Odstrániť
  4. Málokedy, zvláštne.
    Čo sa týka rúžov, ja som z Guerlain prešla na Dior a o je teda iná káva. Nič iné na pery ani neosím, okrem jednej limitky od Clinique.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No som veľmi zvedavá teda, či niečo prekoná môj klasický Kiss Kiss od Guerlain! :) Ktoré rúže od Diora konkrétne máš odskúšané? Nemyslím odtiene...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...